Cred că pentru mulți dintre noi, gustul copilăriei este reprezentat de checul pufos pe care mama sau bunica îl făcea duminică dimineața. Pandișpanul pufos, gustul inconfundabil și aromele de „acasă”, fac ca acest desert să fie iubit de mii de oameni.

Pentru astăzi, vă propun rețeta de chec cu cacao, un desert pe care bunica mea îl făcea cu fiecare ocazie atunci când ne adunam cu toții la masă. Simplu și ușor de făcut, cu acest chec veți impresiona și cele mai pretențioase gusturi.

Ingrediente:

1 pachet de margarină

2 pahare zahăr

1/2 pahar lapte gras

6,7 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Se pun ingredientele de mai sus într-o cratiță și se fierb la foc mic, mestecând continuu. Când dă în clocot, se mai ține 2, 3 minute. Din amestec se scot 5, 6 linguri într-un bol și se lasă deoparte (pentru glazură)

În amestecul care s-a fiert (când a devenit călduță și nu mai frige la deget) se pun: 3 gălbenușuri, 1 și 1/2 pahar făină, un praf de copt și zahăr vanilat. După ce se amestecă bine, se adaugă trei albușuri bătute spumă.

Totul se pune în două tăvi de chec, în care s-a pus foaie de copt, iar deasupra se poate pune miez de nucă.

Se bagă în cuptor preîncălzit și se coace circa 40-45 minute, la foc potrivit.

După ce se scoate din cuptor, imediat se toarnă glazura de cacao. Se lasă să se răcească complet, după care se scoate din tavă.

Poftă bună!