Cu o gamă largă de coliere, cercei, brățări și multe altele, bijuteriile pentru copii sunt un cadou pe care cei mici îl vor adora. Iată cum alegi acest tip de bijuterii şi când constituie un cadou de neuitat.

Prima bijuterie

Nu există o vârstă anume de la care poţi începe să oferi bijuterii copiilor, trebuie doar să le alegi bine! Prin urmare, pentru că nu există nicio regulă sau o vârstă ideală la care să începi să oferi bijuterii unui copil, chiar și unui bebeluș, singurul aspect de care trebuie să ţii seama, mai ales în calitate de părinte, este vârsta la care alegi să îi faci micuţei tale găuri în urechi. În general, se recomandă ca această procedură să aibă loc înainte ca bebeluşului să-i iasă primul dinte, deci înainte de a împlini şase luni.

Aşadar, pentru fetiţe, de obicei, prima bijuterie care o primesc, fie de la părinţi, fie de la naşi, sunt cercei aur copii. În cazul băieților, mai nou a devenit popular obiceiul de a le oferi brăţări cu şururi colorate şi un mic medalion din aur personalizat, fie cu numele lui, cu data naşterii sau un mesaj emoţionant din partea părinţilor.

Botezul, un eveniment special

Ceremonia botezului este una dintre cele mai importante din viaţa unei persoane şi are un rol fundamental în identitatea sa. Dacă vrei să dăruieşti micuţului care este creştinat o bijuterie, atunci trebuie să ţii seama de tradiţiile și credințele familiei.

Pentru această ocazie se preferă bijuterii aur copii. De ce din aur? În primul rând, datorită simbolismului religios. Iisus primeşte în dar de la cei trei magi aur, smirnă şi tămâie. În al doilea rând, aurul simbolizează trăinicia, durabilitatea şi, în ultimul rând, dar la fel de frumos, prosperitatea.

O brățară fină cu o cruciuliţă şi o plăcuţă gravată cu un mesaj personalizat poate fi un cadou perfect atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţei. De asemenea, un pandantiv cu un îngeraş sau cu aripi de înger poate fi potrivit, deoarece simbolizează atât puritatea celui mic, cât şi protecţia divină.

Aniversări de neuitat

Primele aniversări ale unui copil sunt cu adevărat memorabile. Și la astfel de ocazii poţi alege drept cadou o bijuterie, având la dispoziţie mai multe opțiuni. Poţi alege o bijuterie personalizată. Copii adoră asta! Există brăţări cu plăcuţe care pot fi gravate cu un mesaj special sau cu numele sărbătoritului, dar şi medalioane. De asemenea, poţi opta pentru un pandantiv cu iniţiala copilului, indiferent de sex.

 

Ca regulă generală, în rândul băieților, cele mai bune alegeri sunt de obicei colierele şi brăţările. În cazul fetelor, ai o gamă mai largă din care să alegi: cercei, inele, brățări și coliere. Acestea pot avea diferite simboluri, majoritatea dintre ele legate de noroc şi protecţie divină: îngeraşi, gărgăriţe, trifoi, potcoavă, fluturaşi.

 

Aşadar, bijuteriile pentru copii sunt un cadou minunat, de care cei mici se bucură din plin. Ele sunt un simbol durabil al iubirii care îl însoţeşte pe cel mic în primii săi paşi în viaţă şi o amintire preţioasă a marilor momente care îi vor defini parcursul. 

 

Sursă foto: angiolina /Shutterstock.com