Ai atât de multe roluri pe care trebuie să le îndeplinești, iar uneori toată presiunea care vine din exterior te poate da peste cap. Dacă la începutul de drum al bebelușului tău trăiai o poveste magică de iubire, cu timpul, cel mic a devenit tot mai mare, tot mai independent, tot mai departe de tine și mai aproape de curiozitățile lumii exterioare.
Tu, cu jumătate de suflet, îl lași pe cel care o dată îți adormea la sân, să descopere, să exploreze, să fie. Iar acum, inevitabil, a venit momentul ca și tu să pleci din povestea bebelușiei și să dai nas în nas cu lumea exterioară, cea care te așteaptă să îți duci la capăt toate îndatoririle.
Iar să jonglezi între două lumi este destul de greu și obositor. Vor exista momente în care vei claca, îți spune o mamă care a trecut și va mai trece prin asta.
Frustrările de peste zi, timpul insuficient, relațiile tensionate, task-urile venite din toate părțile, nevoile tale, nevoile și timpul special al copilui se vor bate cap în cap, iar tu te vei simți, uneori, o mamă care nu își merită rolul pe care îl are.

Momentele grele sunt inevitabile și nu te-au scutit nici înainte de maternitate și nici după nașterea copilului nu își vor face bagajele și nu vor pleca cât mai departe de sufletul tău care acum trebuie să aibă grijă și de un alt suflet.
Și da, poți spune că ești puternică. Poți afirma asta până la nesfârșit, însă, te rog, acordă-ți timp. Privește-te cu empatie și răbdare și nu ca pe o wonder women care este gata să le facă pe toate, oricât, oricând.

Vinovăția este o parte reală a vieții de părinte, iar asta nu te va face niciodată o mamă imperfectă. Vinovăția se simte doar de către aceia care își conștientizează pe deplin emoțiile și care încearcă să fie oameni mai buni pentru ei, dar și pentru cei din jurul său.

Așa că, dragă mămică, data viitoare când te vor cuprinde remușcările că ai ridicat tonul la copilul tău, că nu ai avut destul timp sau chef pentru a te mai juca un joc, sau că i-ai cumpărat un snack de la colțul blocului, în loc să prepari o masă sănătoasă acasă, amintește-ți că ești om. Iar ca om trăiești din momente, fie ele ușoare, grele, frumoase sau neplăcute.

Nu, nu ești o mamă rea pentru că ai cărat în spate mai multe decât poți duce. Important este să îi ceri iertare copilului atunci când i-ai greșit, iar dacă faci asta ești, cu siguranță, cea mai bună mămică pentru puiul tău!