În cele ce urmează găsești câteva sfaturi esențiale pentru tipurile de flori pe care să le alegi iarna. Nu uita că o mare parte din farmec revine combinației dintre diversele tipuri, aranjamentului floral și mixului de culori.


Combinația de culori potrivită pentru florile dăruite iarna

 

În privința buchetelor pe care ai de gând să le dăruiești în perioada iernii ai în primul rând posibilitatea de a alege buchete de flori de o singură culoare, buchete multicolore sau buchete cu o culoare predominantă.

 

Buchete de flori în culori adaptate sezonului

Se recomandă alb, violet sau purpuriu. Te poți orienta către crini, frezii, lalele sau orhidee în buchet simplu sau în combinație cu alte culori.

 

Buchete de flori în culori pastelate

 

Poți să te orientezi către roz și să alegi hortensii sau trandafiri. Diferite de notele cromatice ale iernii și totuși nu în doscordanță cu ele, culorile pastelate aduc în prim-plan un decor blând care sugerează confort și căldură.

  Buchete de flori într-o explozie de culoare

Nu în ultimul rând, ai varianta unui buchet de flori într-o adevărată explozie de culoare. Clar în disonanță față de peisajele iernii, culorile vii precum roșu, albastru sau galben vor aduce primăvara în casă dinainte de sosirea ei după calendar.

Acum că am văzut cum se pot alege și combina culorile, hai să vedem și ce flori anume poți alege pentru iarnă în funcție de mesajul pe care îl vor purta către destinatar:

 

Trandafiri

 

Trandafirii se oferă în orice sezon, cu atât mai mult iarna atunci când esențele tari sunt mai apreciate și la mare căutare. În funcție de tipul de buchet sau aranjament floral și de culoarea dominantă, trandafirii pot transmite mesaje de la „tradițional” la „excepțional” într-o gamă largă de combinații.

 

Flori de primăvară

În ton cu dorința de a aduce mai devreme primăvara în casa persoanei dragi sunt florile de primăvară: lalele, frezii sau irisi. Cu aceste tipuri de flori poți căuta un buchete multicolor, vesel, care emană optimism. Poți alege buchete cu o culoare dominantă sau poți lăsa mixul de culori să-și urmeze dansul propriu și să-și spună povestea despre primăvară.

Flori speciale

Pentru un cadou special ai nevoie să alegi flori speciale ca orhidee, hortensii, iriși sau bujori. Oricare dintre aceste variante aduce stil unui buchet de flori și îi oferă originalitate. În plus, un buchet de flori speciale va face din iarnă un anotimp deosebit în care ele au ocazia să înfrumusețeze și să înveselească, aducând un plus de farmec și magie.

Bujorii oferă o bogăție de culoare și parfum și fac decorul să se însuflețească de frumos în cel mai natural mod posibil. Dăruiește buchete de bujori și ii vei aduce în casă o atmosferă de vitalitate și energie pozitivă.

Așadar, trandafiri, flori de primăvară sau flori speciale? Alb și violet, nuanțe de roz sau multicolore? Cum ar fi să găsești exact buchetul de flori pe care dorești să-l oferi cuiva drag? Ai opțiunea de a folosi îndrumările prezentate de o florarie online Bucuresti și să te lași ghidat spre cea mai bună variantă la care te-ai gândit. Băiatul cu flori aduce alegerea ta de la gând la realitate.