Provocat să răspundă la mai multe întrebări legate de situația actuală din România, profesorul Ciurea a explicat punctual, de multe ori folosind exemplul personal în explicarea speței. Vlad Ciurea, la Metropola TV: „Să mă ridic din pat și să merg la cea mai apropiată toaletă era o problemă reală!” „Simțeam că se prăbușește totul, iar oboseala era fabuloasă. Să mă ridic din pat și să merg la cea mai apropiată toaletă era o problemă reală. Am realizat gravitatea situației și am mers la spital.

La câteva luni de când a trecut prin această experiență, medicul neurochirurg Vlad Ciurea, le cere oamenilor să rămână în continuare vigilenți, să respecte regulile, să se vaccineze și să nu își piardă credința.”, i-a povestit profesorul Vlad Ciurea Marianei Zberianu, în cadrul emisiunii „60 de minute” difuzată de Metropola TV.  

În plus, specialistul a explicat foarte clar faptul că sechelele infectării cu noul coronavirus pot fi, posibil, mult mai periculoase și mai greu de depășit decât infecția în sine. Specialistul a vorbit despre o serie de studii pe care le dezvoltă acum medicii din Italia, studii care ajută la elaborarea unei hărți a tulburărilor neurologice. „În funcție de cât de gravă a fost forma pe care au avut-o, pacienții trebuie să se adreseze kinetoterapeutului, neurologului sau chiar psihoterapeutul.”, continuă specialistul. „Recent, medicii italieni au făcut, o hartă a tulburărilor neurologice, suferite de pacienții Covid și au descoperit că cea mai frecventă este alterarea combinată a gustului și mirosului - la aproximativ 40% dintre pacienți, urmată de encefalopatia acută, adică o stare de confuzie mentală, pierderea atenției și a memoriei, agitație și chiar alterarea stării de conștiență – la aproximativ 25% dintre pacienți.”, a completat specialistul. E

Urmărește întreaga intervenție a profesorului Vlad Ciurea în emisiunea „60 de minute”, difuzată de Metropola TV.