În cazul în care nu i-ați sesizat deja, vă spunem noi: România în această perioadă aparține aproape în totalitate macilor. Aceste flori delicate, superbe, sălbatice și suave, au acaparat multe din câmpurile bogate ale țării noastre frumoase, înroșind orizonturile cu această culoare tare și îmbătătoare. Parcă s-au înroșit toate deodată, luând foc concomitent una de la cealaltă de atâta frumusețe, amintindu-ne de bucuria lucrurilor simple și de măreția creației. Nici nu ai cum să nu iubești macii... Această floare sensibilă, dar puternică și independentă, ne-a învățat să o respectăm și să ne bucurăm de frumusețea ei de la distanță. Cât ține un mac într-o glastră? Exact… Cam cât o clipă efemeră așa că să ne bucurăm de tot ce ne oferă prezentul lui acum, ne învață macul…

Îi regăsim pe dragii de maci aproape peste tot și le putem admira nuanța de foc în trecere de la fereastra trenului sau a mașinii: pe marginile șoselelor, pe drumurile părăsite, printre șinele de cai ferate neglijate sau menite uitării, pe drumurile abandonate de țară, pe câmpurile infinite, îngrijite și line din Dobrogea, la malul Marii Negre, în minunata Transilvanie, în lanurile infinite cultivate cu grâu sau pe câmpurile sălbatice, lipsite de atenția oamenilor. Lanurile de grâu sunt presărate ici și colo de maci roșii ca focul sau acoperite pe dimensiuni impresionante, oferindu-ne în mod gratuit un spectacol impresionant al simplității locurilor.  

În cazul în care nu v-ați bucurat deja de splendoarea locurilor presărate de focul macilor, vă invităm să îi admirăm și într-o călătorie virtuală: 

România macilor: Cele mai frumoase imagini cu maci ca focul revărsându-se pe câmpurile din România Maci pe câmpurile nesfârșite și line din Dobrogea 

Maci la malul Mării Negre, pe plaja din Vama Veche 

Maci la țărm de mare albastră, pe plaja din Costinești 

Maci ca focul în frumoasa Transilvanie, înconjurați de munții Piatra Craiului în fundal 

Câmp sălbatic de maci și un minunat apus dramatic în județul Timiș, lângă Timișoara 

 

Făclii de maci aprinși în Estul României 

Câmp de maci în Cristur-Șieu, Bistrița-Năsăud (Transilvania)

Au luat foc cu maci... lanurile de grâu