Stilul de viață sedentar cauzat de perioada îndelungată de restricții de mișcare și de limitare a posibilităților de a face sport, poate duce la fluctuații semnificative ale greutății. Din acest motiv, este foarte important să alegem acele alternative alimentare al căror consum să ne facă plăcere, dar care să aibă și efecte benefice pentru sănătate.
Din obiceiurile alimentare zilnice nu trebuie să lipsească alimentele bogate în fibre și antioxidanți. Meniul zilnic ar trebui să includă cereale, două-trei porții de fructe și cel puțin două porții de verdețuri, iar din meniul săptămânal nu ar trebui să lipsească două-trei porții de legume. Dulciurile procesate ar trebui înlocuite cu fructe naturale.
Este important ca micul dejun să includă produse lactate (lapte, iaurt, brânză), cereale (pâine din făină integrală, fulgi de ovăz) și fructe. Dacă alegeți să consumați sucuri, este important să fie din ingrediente naturale și fără zahăr adăugat. Este recomandat să nu treacă prea mult timp între micul dejun și prânz, astfel că o opțiune ar fi o gustare mică între cele două mese: fructe, iaurt natural degresat, pâine prăjită din făină integrală cu roșii și ulei de măsline.
Apa trebuie să fie sursa noastră principală de hidratare, de până la doi litri de zi sau mai mult. Se pot, de asemenea, consuma băuturi fermentate, precum berea, care în varianta fără alcool poate fi o sursă de hidratare datorită conținutului de peste 90% apă și are un aport caloric redus, de până în 20 kcal/100 ml. Berea are o compoziție nutrițională bogată în vitamine și minerale, reglează flora intestinală și îmbunătățește controlul glicemic. Dacă preferați ceaiurile, indicat ar fi să le consumați neîndulcite sau să folosiți îndulcitori non-calorici.
Sugestii pentru o rutină alimentară echilibrată care are grijă de siluetă:
Citiți continuarea pe pagina următoare >>>