Comunicat de presă

Multe state reușesc să țină pandemia sub control, dar încă există numeroase focare de infecție cu noul coronavirus în întreaga lume, ceea ce conduce la o diminuare considerabilă a turismului internațional. GetYourGuide - platforma germană de rezervare a experiențelor de călătorie - a realizat un sondaj prin care compară percepția privind călătoriile în 2021 cu felul în care au arătat planurile de vacanță în 2019.

Conform studiului, cel puțin europenii și americanii vor călători cu 15% mai mult în 2021 față de 2019.

„Noul normal” în călătorii

Tururile ghidate în aer liber au fost votate ca cele mai sigure activități de vacanță, existând o creștere de 5.1% pentru plimbările prin oraș în timp ce intrările la muzeu vor scădea cu 10.3%, conform răspunsurilor bifate de călători din întreaga lume.

În ceea ce privește mijlocul prin care călătorii ajung la destinația de vacanță, 40% dintre participanții la sondaj afirmă că preferă să folosească mașina personală în următoarele 12 luni, pentru mai multă siguranță.

Durata medie a vacanțelor la nivel global este de 5.8 zile pentru călătoriile în interiorul țării și de 9.0 pentru călătorii în străinătate.

Flexibilitatea rezervărilor - factorul decisiv în alegerea vacanței

Deși riscurile sanitare sunt încă prezente, cel mai important factor care influențează deciziile americanilor privind vacanțele este flexibilitatea rezervărilor: 34% dintre respondenți preferă libertatea de a se răzgândi atunci când rezervă servicii pentru vacanță. Următorii factori sunt reducerile (votate de 19% dintre participanți), locurile mai puțin aglomerate (15%), punerea la dispoziție a măștilor de protecție (8%) și tururile private (5%).

Impact financiar

Chiar dacă toate țările au adoptat măsuri pentru susținerea celor afectați de perioada de carantină, mulți oameni au simțit un impact considerabil asupra veniturilor din ultimele luni. Dintre cele șase țări participante la studiu, se pare că cetățenii germani s-au bucurat de cea mai mare stabilitate economică, 62% dintre respondenți afirmând că au aceeași situație financiară ca înaintea pandemiei, fiind urmați de francezi (55%). De cealaltă parte, doar 40% dintre italieni au declarat același lucru.