Ei își învățau copiii încă de la o vârstă fragedă să își amintească visele, astfel încât să le poată folosi pentru îndrumarea spirituală și pentru vindecare.

Triburile nativilor amerindieni aveau șamani și vraci care îi ajutau să își vindece sufletul. Prin intermediul unor procesiuni șamanice cu muzică și tobe, ei induceau starea de visare și hipnoză pentru a pătrunde în tărâmul spiritual al viselor. Foloseau tehnici de respirație și Ayahuasca, adică practici spirituale puternice prin care purificau și eliberau de povara sufletească.

Nu vă vor fi străine toate aceste concepții despre lumea oniricului, ele fiind prezente în toate marile culturi spirituale și reprezentând o temă de meditație incitantă pentru filosofii civilizației europene, de asemenea. Tema visului este integrată și astăzi în cultura populară, visul fiind o continuă fascinație pentru oameni.

Totuși, prin perspectiva nativilor amerindieni, avem acces la o trăire mult mai spirituală a visului, care pentru ei traduce capacitate omului de a călători printre infinite dimensiuni, dincolo de spațiul și timpul percepute în realitatea fizică.

Iată care erau credințele lor despre vise, conform site-ului de spiritualitate Gostica.com:

1. Avem trei suflete și unul dintre acestea este conectat la dimensiunea spirituală

Aceste triburi credeau ca ființele umane au trei suflete, fiecare cu un scop distinct.

Primul – Sufletul - Ego care se află în respirația unui individ. Al doilea este Sufletul - Corp, al cărui scop este acela de a da energie unui individ și a asigura forța vieții în timpul când este treaz. Al treile este Sufletul - Liber care poate să părăsească trupul și să călătorească în alte dimensiuni în timpul viselor și transelor.

Foto: Shutterstock/ ADcour

Foto homepage: Shutterstock/ Jozef Klopacka

2. Lumea viselor este la fel de reală precum cea fizică, iar sufletul - liber poate călători în alte dimensiuni

Din perspectiva amerindienilor, noi experimentăm o lume șamanică în vise. Ei credeau că absolut totul este viață și că lumea viselor este conectată la viața de zi cu zi. Putem călători pe mai multe tărâmuri și putem chiar vorbi cu animale, spirite călăuzitoare și cu străbunii noștri în timpul călătoriilor astrale.

Ei credeau că nu mintea noastră sau corpul călătoresc pe ceste tărâmuri, ci sufletul nostru care alege aceste experiențe.

3. Sufletele noastre pot comunica și pot călători astral

Călătoria astrală este o tehnică prin care sufletele pot să părăsească trupul fizic pentru o perioadă temporară când merg în alte dimensiuni, cu scopul de a învăța și a crește. Sufletul nostru poate comunica cu alte suflete, cu animale sau alte entități pentru a primi îndrumare.

Călătoria astrală poate fi realizată atât în stare de prezență conștientă, cât și în timpul somnului profund.

În cultura nativilor americani, acest obiect denumit "capcană de vise" (in eng. dream catcher) era un obiect ce simboliza legatura dintre viața fizică și cea multidimensională din vis. Aveau menirea de a-i proteja pe oameni de experiențe și spirite rele în visele lor. Acum sunt cunoscute și răspândite în întreaga lume.

4. Viața în totalitatea ei este doar un vis

Nativii amerindieni credeau că viața nu este decât un mare vis, similar cu perspectiva Hinduismului și Budismului. Ei puneau accentul pe impermanența lucrurilor și credeau că absolut tot ceea ce ni se întâmpla este doar trăirea unui vis.

Citește mai departe >>>