Vrei să fii altfel la fiecare petrecere la care participi? Pe lângă un make-up impresionant, o ținută spectaculoasă sau acel nou stil de împletitură a părului, cu care ți-ai impresionat prietenii la ultima ieșire în oraș, poți experimenta un nou look și cu ajutorul unor lentile de contact colorate. Iată un top al celor mai interesante cinci accesorii colorate pe care le poți alege și câteva stiluri vestimentare la care le poți asorta.


Drama Black

Dacă consideri că un machiaj smokey eyes îți oferă maximul de dramatism, trebuie să afli că există și lentile de contact negre. Acestea reprezintă accesoriul perfect pentru look-ul inedit pe care vrei să îl obții. Astfel, aceste accesorii sunt potrivite atât în cazul unor ținute all black cât și a celor în culori intense.

Golden Vibe

Accesoriile aurii sunt la modă, dacă sunt integrate cu gust în ținută și dacă sunt alese în ton cu evenimentul la care participi. Știm că te-ai întrebat măcar o dată dacă un clutch auriu este prea mult pentru accesorizarea potrivita in cazul unei petreceri. Dacă ai îndrăznit să ieși din zona de confort, asumându-ți o ținută în care auriul are rolul principal, iată o nouă sugestie  de accesorizare – lentilele de contact aurii. Nuanța celor cu efecte speciale nu este total aurie și nu va schimba complet culoarea ochilor. Aceasta va adăuga o sclipire aurie, în jurul marginilor irisului.


Boho-Violet

Dacă-ți place stilul boho chic, lentilele de contact violet pot dinamiza ținuta. Acestea vor arăta senzațional, atunci când sunt asociate unei ținute diafane. În plus, aceste accesorii optice inedite îți vor schimba look-ul într-un mod subtil. Mai mult decât atât, poți opta pentru lentile violet cu rol strict cosmetic sau pentru modele colorate, cu dioptrii, în funcție de nevoi și preferințe.


Party Statement

Cele mai spectaculoase lentile de contact au atât nuanțe interesante, cât și modele inedite. De exemplu, în seria Crazy Lens vei găsi lentile Soccer – dacă ești un super fan al meciurilor de fotbal sau Ochi de Pisică, în cazul unui party costumat la care nu vrei să ratezi look-ul de Cat Woman.

Dreamy Blue

Dacă vrei să experimentezi un nou look și îți dorești un accesoriu optic de efect, lentilele de contact albastre pot fi o soluție. Poți alege una dintre diversele nuanțe derivate din albastru precum light blue, aqua, brilliant blue, true saphire sau turquoise. Lentilele albastre se vor asorta perfect cu o ținută deosebită, aleasă pentru următoarea petrecere la care vei participa.

La ce să ai grijă atunci când vrei să porți lentile colorate

Lentilele de contact colorate prezintă aceleași caracteristici ca și lentilele clasice. Este important să nu porți aceste accesorii mai mult decât este necesar, riscând altfel să te confrunți cu simptomele specifice ochilor iritați sau uscați. Un consult oftalmologic este necesar, înainte de a lua hotărârea de a purta lentile, pentru a te asigura că nu există riscuri pentru ochii tăi.

Este necesar să iei în considerare și alte caracteristici ale lentilelor de contact colorate. De exemplu, chiar dacă aria acestui tip de lentilă de contact este aceeași ca și în cazul uneia obișnuite, atunci când pupila se dilată în întuneric, pot apărea limitări ale câmpului de vedere. De aceea, este recomandat să te familiarizezi cu specificațiile acestor accesorii optice, pentru a te asigura că le porți în conformitate cu acestea.

Un alt factor important, de care trebuie să ții cont, atunci când porți lentile de contact colorate, negre sau clasice, este reprezentat de igiena necesară. Este necesar să ai mâinile curate atunci când scoți lentilele și să igienizezi, o dată pe săptămână, suportul de depozitare al acestora. Astfel, vei elimina riscul de apariție a unor infecții sau a unor iritații la nivelul ochilor.


Tips & Tricks

Iată câteva sfaturi de care este bine să ții cont, atunci când folosești lentile de contact colorate:

    Este recomandat să ai la îndemână picături de hidratare sau saline, cu acid hialuronic, pentru situațiile în care te confrunti cu simptomele specifice ochilor uscați. Lentilele nu trebuie să fie spălate sub jet de apă, ci păstrate într-o soluție specială de curățare. Nu folosi niciodată lentilele altei persoane, întrucât în acest caz, te supui riscului de apariție a infecțiilor oculare. Începe machiajul după ce ți-ai aplicat lentilele de contact și demachiază-te după eliminarea acestora.

Acum că ai descoperit principalele avantaje ale lentilelor de contact colorate și recomandările practice pentru utilizarea corectă a acestora, poți miza pe beneficiile oferite de accesorizarea cu cele mai interesante astfel de accesorii.

Foto homepage: Pexels