Podoaba capilară este cel mai frumos accesoriu al unei femei, deci merită să se bucure de răsfaț. Din ritualul de îngrijire a părului nu ar trebui să lipsească nici curățarea obiectelor folosite pentru aranjarea sa, cum ar fi pieptenii sau diversele tipuri de perii de păr. Cu toate că aduni după fiecare folosire firele de păr rămase în perie, este necesară, periodic, o curățare mai intensă, care să elimine bacteriile ce se pot forma.

Folosește unul dintre trucurile de mai jos pentru ca peria ta de păr să fie ca nouă, chiar și după mai multe utilizări!

1. Curăța surplusul de fire de păr rămase pe perie. Mai apoi, adaugă într-un recipient puțină apă calduță și câteva picături de șampon, plus o linguriță de ulei extras din arborele de ceai. Dacă nu ai la îndemânână acest ultim ingredient îl poți înlocui cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Lasă peria la înmuiat timp de oră și  apoi, cu ajutorul unei periuțe de dinți pe care nu o mai folosești curăță rezidurile.

2. Pentru curățarea periei de păr mai poți folosi, de asemenea, un amestec format din miraculosul bicarbonat de sodiu și oțet alb. După ce ai lăsăt peria să se înmoaie în apa caldă în care ai adaugat mixul din oțet și bicarbonat poți repeta procedura descrisă la metoda anterioară, utilizând periuța de dinți. Acest truc este foarte bun de aplicat pentru a dezinfecta peria, deoarece bacteriile adunate în perie pot afecta sănătatea scalpului.

3. Dacă vrei doar să scoți firele de păr încălcite pe dinții periei, atunci ai nevoie doar de un creion. Trecând printre peri cu ajutorul acestui instrument de scris, firele prinse și încurcate vor fi eliminate rapid!

4. Ai acasă o perie pentru curățarea chiuvetei? Dacă da, este foarte bine; dacă nu, ar trebui să îți cumperi una, pentru că îți va fi utilă în procesul de curățare a periei tale de păr! Folosind un astfel de instrument, scote firele de păr dintre țepii periei, după ce, în prealabil, ai spălat peria utilizând una dintre primele două metode descrise în acest articol.

5. Periiele rotunde, folosite adesea pentru aranjarea părului, pot fi curățate cu ajutorul unui pieptene. Cum poți face acesta? Curăța peria sub jet puternic de apă caldă, pentru a elimina excesul de impurități. Mai apoi, aplică o cantitate redusă de șampon de păr, care va elimina, ca prin minune, excesul de sebum. Repetă mișcarea de curățare cu ajutorul pieptănului, sub jet de apă caldă.

Cât de des se schimbă peria de păr?

Aceasta este una dintre întrebările al căror răspuns al trebui să te preocupe, dacă îți dorești un păr și un scalp fără probleme. Periile de păr care adună fire de păr și bacterii, particule de sebum și praf sunt un real pericol pentru podoaba ta capilară. Astfel, deși trucurile descrise în acest articol sunt extrem de eficiente, e foarte important să știi când este timpul ca peria ta veche de păr să fie înlocuită.

Stiliștii de top recomandă achiziționarea unei perii noi de păr o dată la 6 luni sau mai des, dacă aceasta dă semne de deteriorare.

Foto hoomepage: Pexels