Si cu toate astea, cu totii pretindem asa ceva. Avem asa de putina incredere in desfasurarea si curgerea vietii, in iubire, in relatii. Ingenuchem in fata curgerii si rezistam terorizati. Ne e frica ca iubirea pe care o vrem nu se va mai intoarce niciodata. Insistam asupra permanentului, asupra duratei, asupra continuitatii; cand singura continuitate posibila in viata este iubirea, este expansiunea, este fluiditatea – in libertate, in sensul in care dansatorii sunt liberi, aproape atingandu-se si cu toate acestea dansand impreuna, in acelasi ritm.
Adevarata securitate nu se gaseste in sentimetul de a avea, de a poseda ceva, nici macar in speranta.

Securitatea in relatii se gaseste nu in a privi inapoi cu noastalgie, la ce a fost, ci traind in prezentul acestei relatii, asa cum este el. Fiindca si relatiile trebuie sa fie precum insulele. Trebuie sa le acceptam asa cum sunt acum, aici, intre aceste limite - insule inconjurate de ape si care sunt continuu vizitate de maree care vin si apoi se retrag.

- Anne Morrow Lindbergh, Darul Marii

Foto: Pixabay

Foto homepage: Pixabay

Anne Morrow Lindbergh (1906 – 2001) a fost scriitoare si aviatoare americana. E a fost casatorita cu aviatorul Charles Lindbergh, iar in scrierile sale a povestit adesea despre aventura zborului.

Anne a primit numeroase premii si medalii pentru reusitele ei ca scriitoare si ca aviatoare.