Iata in premiera un Top 10 al celor mai importante atractii turistice de la Castelul Bran, cunoscut de turisti drept "castelul lui Dracula". Topul a fost realizat cu sprijinul administratiei castelului. 

Fantana care se poate vedea in curtea interioara a castelui este doar partea superioara a vechiului put folosit pe vremuri pentru alimentarea cu apa. Putul fantanii, deasupra caruia se afla "capacul" ce se gaseste acum in curtea interioara se afla in spatele a trei porti mari de lemn, sub mecanismul ascensorului, care este expus publicului.

Fantana a fost sapata in stanca, in secolul XV, si are o adancime de 56 de metri. Avea dublu scop – alimentarea cu apa si loc de refugiu. Astfel, daca se coboara pana la 40 de metri, la nivelul parcului, acolo exista un tunel de 25 de metri care are o iesire la nivelul solului. Era singura ruta de scapare pentru cei asediati in cetate. In perioada interbelica pe putul fantanii a fost instalat un lift (vezi locul 8), folosit de Regina Maria. Odata cu amenajarea liftului, partea superioara a fantanii, frumos sculptata, a fost mutata in curtea interioara a castelului.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
 

Foto homepage si interior: Sxc.hu