“Si nu uita ca pamantul se bucura sa-ti simta picioarele goale si vantul tanjeste sa se joace cu parul tau”. -Khalil Gibran


Nu avem timp sa ne bucuram de natura atat cat este si nici de vietile noastre atat cat sunt si cat mai sunt. Suntem pierduti printre tehnologii moderne, alergam printre betoane, respiram printre masinii. Incercam sa ne facem vietile noastre complicate si agitate cat mai simple si usoare. Avem o viata urbana in care abia mai simtim bucuria naturii si o facem mai ales atunci cand traversam parcurile poate prea aglomerate si condensate pentru pofta larga de natura pe care o ascundem in noi… Am uitat bucuriile pierdute de a merge desculti prin ploaie, de a ne bucura degetele cu placerea umeda a noroiului, de a simti sub picioare pamantul reavan, umed sau uscat, de a ne gadila talpile cu prospetimea si moliciunea ierbii, de a ne trece talpa piciorului peste pietre mai aspre, mai noi, mai colturoasem, mai cum e viata cateodata. (Foto homepage: gareth1953 Alive and Well and Much Better)

Nu avem o conectare naturala cu planeta care ne-a permis existenta decat daca ii permitem sa ne mangaie talpile, decat daca ii simtim pulsul mergand desculti prin miracolele pe care ea le-a harazit: nisip, piatra, roca, pamant, etc. Stiti insa, nu, cum a evoluat specia umana? Atingand zi de zi, dar zi de zi, pamantul. Neseparandu-si picioarele de pamant. Pamantul era cel mai bun medicament al omului din pestera. Stiti, nu, care este cea mai puternica sursa de antioxidanti de pe acest pamant? Este Pamantul insusi. Planeta insasi. Si stiti cum ne-am putea din nou intoarce catre noi insine si radacinile noastre? Pamantul insusi. Planeta insasi. Permitandu-ne sa ne conectam cu ea. Bucurandu-ne de ceea ce, in ciuda rautatilor si nedreptatilor pe care noi, fiintele umane, i le-am cauzat, ea inca ni le ofera.

Impamantarea, medicamentul miraculos al Omului din Pestera, dar si al omului modern

Una dintre cele mai impresionante demonstratii ale efectelor impamamantarii asupra corpului uman pe care il are asupra sangelui. In linkul acesta, poti vedea in dreapta paginii imagini alb-negru cu mostre de sange ale unor persoane diferite, prelevate inainte si dupa 40 de minute de impamantare. Mostrele au fost prelevate in timpul cercetarii efectuate de profesorul doctor Stephen Sinatra, un reputat cardiolog, nutritionist si expert in medicina integrativa. In imagini, poate fi observata decuplarea si fluidificarea celulelor sangelui.

Alte rezultate ale unor teste de sange similare pot fi observate in video-ul de mai jos, filmat in timpul conferintei Longetivity Now 2010. Rezultatele sunt prezentate de David Wolfe:

Impamantarea se refera la conectarea electrica cu Pamantul. “In momentul in care piciorul tau atinge Pamantul si te conectezi la pamant, fiziologia ta se schimba. O normalizare imediata incepe, o schimbare antiinflamatoare este declansata. Oamenii se inflameaza deoarece nu se conecteaza niciodata cu Pamantul, sursa electronilor liberi care pot neutraliza radicalii liberi din corp ce pot cauza boala si distrugere celulara.” , explica biofizicianul James Oschman, PhD, autor si reputat expert in medicina energetica, notiunea de impamantare (Earthing sau Grounding).


Pe site-ul Institutului de Earthing  se explica efectele pe care acest proces al conectarii cu Pamantul il poate avea asupra omului. "Impamantarea genereaza o puternica si pozitiva schimbare in starea electrica a corpului si reface auto-vindecarea naturala si mecanismele de autoreglare. Stim ca Impamantarea permite un transfer de electroni (energia naturala, subtila a pamantului) in corp. Stim ca inflamatia este cauzata de radicalii liberi si ca radicalii liberi sunt neutralizati prin electroni de la orice sursa. Electronii sunt sursa puterii neutralizante a antioxidantilor.”

Care sunt beneficiile uimitoare ale Conectarii cu Pamantul?


Impamantarea are efecte vizibile asupra starii de bine si de sanatate a organismului. Toti cei care s-au conectat in mod constant la puterea vindecatoare a pamantului au declarat ca se simt in mod vizibil mai bine. Unul din efectele majore ale impamantenirii a fost un “sentiment al pacii” mai pronuntat. Totodata, aceste persoane au declarat ca se simteau mai calme, nivelele energetice atingeau normalitatea, iar durerea, acolo unde exista, se reducea. In momentul in care ne conectam cu Pamantul, efectele negative produse de utilizarea calculatorului sau a altor echipamente electrice de care suntem inconjurati zilnic se reduc pana aproape de eliminare.