Pentru crestini, sarbatoarea de Pasti are semnificatii religioase profunde, reprezentand Invierea Domnului. Totusi, odata cu trecerea anilor, sarbatoarea de Pasti a devenit si un eveniment modern, aproape comercial, la simbolistica sa religioasa adaugandu-se iepurasul de Pasti, dulciurile din ciocolata, cosurile frumos ornate sau chiar Pomul de Pasti (toate pentru a-i bucura pe cei mici). Cum au devenit ouale pictate in diverse culori cu nenumarate modele si iepurasul de Pasti din ciocolata parte importanta a acestei sarbatori?

 

Iepurasul de Pasti

 

Vopsirea oualor de Pasti

La fel, timp de mai multi ani, sarbatoarea de Pasti era cunoscuta in Europa de Vest si sub denumirea de Duminica Oului, pentru ca in acea zi se mancau (si inca se mananca) oua vopsite sau decorate manual, asezate in cosuri frumos impodobite - lucru ce i se datoreaza, probabil, inca o data zeitei Eostre.

De Pasti, initial, ouale erau colorate in rosu pentru a simboliza sangele varsat de Mantuitor pentru pacatele noastre, insa astazi le decoram in culori si cu modele diferite, aducand mereu ceva nou.