Trebuie insa sa fim constienti de faptul ca cel mai important element in interactiunea cu o persoana este reciprocitatea. Asadar, daca ne dorim, de exemplu, ca cineva sa ne fie loial, la randul nostru si noi vom fi la fel.

 

6 calitati pe care le cautam in relatiile cu o persoana

 

Loialitatea

 

Fie ca este vorba de relatii precum prietenia sau cele de cuplu, loialitatea este extrem de importanta pentru mentinerea unor interactiuni sanatoase. Fiecare dintre noi face, la un anumit moment, greseli sau isi scoate in evidenta trasaturi de caracter de care nu este foarte mandru. Astfel trebuie sa le fim recunoscatori alelor indivizi care din dragoste raman alaturi de noi chiar si in cele mai dificile momente din viata. Loialitatea trebuie intotdeauna apreciata la adevarata ei valoare.

 

Respectul

 

Daca reusim sa tratam orice persoana cu care interactionam cu respect si bunatate, vom castiga la randul nostru respectul ei. Cu totii stim ca nu este deloc placut sa fii judecat, vorbit pe la spate, tratat nepoliticos sau folosit. Vor exista momente in viata noastra cand nu vom fi de acord complet cu parerile prietenilor sau ale membrilor familiei, dar acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa ii respectam in continuare.

 

Interactiunea neconditionata