1. Traieste-ti viata spontan

 

De bine sau de rau, copiii nu planifica nimic din ceea ce vor face. Ei isi traiesc viata spontan, explorand la maximum fiecare moment pe care aceasta il ofera. Ar fi prostesc totusi, ca noi adultii sa spunem ca nu trebuie sa ne planificam timpul. Totusi, nu trebuie sa ignoram niciodata oportunitatile ce apar in fata noastra in momente deloc planificate pe parcursul vietii.

 

2. Miscarea poate fi amuzanta.

 

Copiii fac miscare tot timpul, nu deoarece asa este sanatos, ci pentru ca este amuzant. Ei practica sporturi, se catara in copaci, se joaca diferite jocuri etc. Din nu stiu ce motiv, noi, adultii, am uitat ca miscarea inseamna distractie si relaxare. Pentru o viata mai sanatoasa trebuie doar sa descoperim ce activitate fizica ne place si vom observa schimbarea.

 

3. Pastreaza-ti mintea deschisa spre nou.

 

Copiii sunt deschisi catre tot ce are lumea si viata de oferit. Mintea lor judeca bazandu-se pe experienta deoarece sunt foarte putini factori exteriori ce le-au influentat sau chiar otravit gandirea si astfel sunt intotdeauna pregatiti sa încerca lucruri noi. Adultii, in schimb, devin creaturi ale rutinei care “se sperie” de orice nu le este familiar. Din pacate insa, asa se indeparteaza de numeroase oportunitati pe care viata le are de oferit.

 

4. Alti oameni pot observa o anumita abilitate pe care o detii inaintea ta.

 

De obicei, copiii nu se pricep sa isi descopere singuri talentele ori abilitatile. Parintele sau mentorul este cel care le observa si indreapta copilul spre directia corecta. La fel, si adultii pot sa nu fie constienti de darurile lor naturale pentru ca atunci cand facem ceva in mod natural avem tendinta sa nu ii acordam mare importanta. Prietenii, familia, colegii sau superiorii pot recunoaste mai usor decat noi talentele mostenite si abilitatile inaintea noastra.

 

5. Foloseste-ti imaginatia.

 

Copiii se pot distra ore la nesfarsit cu un bat de lemn si imaginatia lor proprie. Ei isi folosesc imaginatia pentru a descoperi lucruri noi atat in ei, cat si la universul ce ii inconjoara. Imaginatia este cea care ne hraneste visul si curiozitatea, iar daca nu reusim sa o mentinem mereu vie, nu ne vom vedea niciodata visele implinite.