Acest tratament termic are rolul de a distruge microorganismele daunatoare din produs, laptele pastrandu-si integral calitatile nutritive, mineralele si vitaminele. De aceea, laptele UHT este natural, fara conservanti, de cea mai buna calitate, mentinandu-si prospetimea o perioada mai idnelungata de timp, fara a fi necesara refrigerarea inainte de deschiderea cutiei.

 

Ambalajul aseptic de carton


2. Carton – pentru stabilitate si fermitate
3. Polietilena – strat adeziv
4. Folie de aluminiu – bariera impotriva oxigenului si a luminii
5. Polietilena – strat adeziv
6. Polietilena – protejeaza direct alimentul

 

 

Beneficiile laptelui UHT


- Este igienic din punct de vedere alimentar
- Are toate elementele nutritive specifice laptelui
- Nu contine conservanti
- Poti cumpara o cantitate mai mare de lapte
- Faci mai putine drumuri la magazin
- Spatiul de depozitare nu necesita temperaturi scazute (se descongestioneaza frigiderul)
- Ai intotdeauna o rezerva de lapte pentru situatiile neprevazute!

 

De ce este nevoie de UHT?

 


Pentru a proteja apoi laptele de actiunea daunatoare a luminii si oxigenului, acesta se pune intr-un ambalaj aseptic, care are intre straturile interioare de carton si polietilena de tip alimentar o folie subtire de aluminiu.

 

Ce inseamna un lapte de calitate


Pentru a putea fi tratat UHT, laptele materie prima trebuie sa fie de foarte buna calitate. Normele europene prevad ca numarul total de germeni patogeni sa fie sub 100 000/ml, iar numarul total de celule somatice (leucocite) sa fie sub 400 000/ml.