Iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja părul și a menține culoarea cât mai mult timp:

După colorare, așteaptă câteva zile înainte să te speli pe cap

Atunci când vopsești părul, produsele implicate în proces au rolul de a deschide cuticulele firului de păr, pentru facilita pătrunderea culorii. Atunci când îți speli părul prea repede după ce ți-ai vopsit părul, stratul cuticular ar putea fi încă deschis, ceea ce duce la estomparea culorii prin spălare.

De aceea, hairstylistii recomandă să aștepți până la trei zile pentru ca stratul cuticulei să se închidă complet. Cu cât aștepți mai mult timp până să-ți speli părul după ce te-ai vopsit, cu atât mai mult timp va avea pigmentul de culoare să se absoarbă în cuticula părului, ceea ce va ajuta culoarea să dureze mai mult între vizitele la salon.

Folosește șampon și  balsam fără sulfați

Laurilul sulfat de sodiu este un tip de detergent anionic care se găsește în multe produse de îngrijire personală. Acest ingredient este folosit pentru a ajuta la producerea unui efect spumant al șampoanelor și balsamurilor. Utilizarea unui produs ce conține sulfați, privează părul de uleiurile și hidratarea naturală, ceea ce poate duce apoi la estomparea culorii părului vopsit.

Încearcă să folosești un șampon și un balsam fără sulfați pentru a împiedica decolorarea culorii părului tău. Sunt disponibile pe piață opțiuni grozave pentru toate tipurile de păr, așa că, indiferent de tipul de păr, există o opțiune de șampon și balsam fără sulfat.

Dacă simți ca șamponul fără sulfați, care nu face atât de multă spumă, nu elimină excesul de sebum și murdărie din păr, să știi că există opțiuni de sampon par gras sau șampon pentru păr uscat fără sulfați care curăță părul eficient, chiar dacă nu fac la fel de multă spumă precum șampoanele obișnuite.

Folosește din când în când șampon uscat

Nu poți face compromisuri în materie de igienă, așa că, în zilele dintre spălări, folosește un șampon uscat care nu dăunează culorii, pentru a absorbi sebumul, murdăria și acumulările de produse de styling din părul tău. Astfel, vei scăpa de aspectul de păr murdar fără să-ți estompezi culoarea părului din cauza șamponării frecvente.

Aplică tratamente fără clătire pentru a proteja părul vopsit

Balsamurile fără clătire conțin silicon, substanță care formează un strat protector peste firul de păr. Acest lucru ajută la minimizarea daunelor provocate de soare și calmează tendința de încrețire a părului. De asemenea, siliconul ajută la protejarea părului de daunele pe care le provoacă uscătorul de păr, placa sau ondulatorul.

Folosirea unui tratament fără clătire poate ajuta, de asemenea, la descurcarea părului. Alege tratamente fără clătire care sunt special formulate pentru a proteja părul vopsit. Acest lucru este deosebit de important dacă folosești frecvent aparate care acționează termic asupra firului de păr sau dacă mergi des la solar sau la plajă.

Menține o dietă sănătoasă pentru ca părul tău să arate minunat

Ceea ce mănânci are legătură cu sănătatea părului tău și cu felul în care arată acesta. Substanțele nutritive pe care le consumi atunci când adopți o dietă sănătoasă alimentează creșterea și strălucirea părului. Alimentele bogate în fier și proteine hrănesc scalpul și părul prin construirea unei structuri puternice a firului de păr, îi îmbunătățește textura și stimulează creșterea lui.

Consumă carne slabă, pește, brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi, albușuri de ou, spanac și soia pentru ca părul tău vopsit să arate cât mai bine. De asemenea, nucile, legumele și cerealele sunt gustări excelente ce conțin nutrienți importanți pentru sănătatea firului de păr.

  Redu temperatura apei atunci când te speli pe cap

Deși dușurile fierbinți se simt extraordinar pentru unele persoane, nu sunt atât de bune pentru culoarea părului tău. Atunci când îți speli părul cu apă fierbinte, cuticula părului se deschide și astfel culoarea își va diminua din intensitate prin spălare.

Pentru a preveni acest lucru încearcă să te speli cu apă ușor călduță și apoi clătește cu apă rece după ce ai lăsat balsamul să acționeze. Apa călduță va permite șamponului și balsamului să pătrundă și să curețe, în timp ce apa rece va ajuta la păstrarea hidratării, împiedicând în același timp estomparea culorii prin sigilarea cuticulei părului.

Părul vopsit are tendința de a fi deja uscat, așa că este esențial să folosești un șampon hrănitor care să fie delicat cu firele vopsite.

  Adoptă obiceiuri sănătoase de îngrijire a părului vopsit

Aplică săptămânal o mască hidratantă, ia o pauză de la aparatele termice și lasă-ți părul cât mai natural pentru a-i da timp să se vindece după vopsire. Folosește întotdeauna produse de protecție termică atunci când utilizezi placa, redu setările atunci când se poate, evită să te speli zilnic pe cap pentru a da părului o pauză și a permite producerea uleiurilor naturale ale părului.

Vârfurile sunt cele mai fragile zone ale firelor de păr, așa că protejează-le întotdeauna cu o cremă hidratantă, un serum sau un ulei hrănitor.

Așadar, vopsirea părului este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți aspectul. Cu o îngrijire adecvată, vopseaua poate rezista mult timp. Cu toate acestea, dacă nu ai grijă de părul tău, chiar și cea mai bună vopsea își poate pierde din strălucire. Este important să știi cum să ai grijă de părul vopsit. Nu numai că îngrijirea corespunzătoare va ajuta culoarea să dureze mai mult timp, dar te vei asigura, de asemenea, că părul tău rămâne sănătos și puternic.

 

Sursa foto: Shutterstock.com