Ochii rămân una dintre trăsăturile esențiale atunci când descriem fizicul unei persoane. În funcție de cultură, personajele din media, cât și factorul genetic, anumite culori sunt mai atractive decât altele în diverse părți ale lumii.

Un research realizat de optica Videt arată care sunt cele mai căutate culori de ochi pe Google în România, pâna la care sunt cele mai cumpărate culori de lentile estetice pentru modificarea culorii irisului, dar mai ales care sunt motivele principale pentru care anumite culori sunt considerate atractive în rândul românilor, iar altele nu.

Cele mai căutate culori de ochi în România

Se spune că “ochii sunt oglinda sufletului”, o metaforă care în timp a generat multe articole și liste informative despre ce trăsături de personalitate sau abilități ne sunt reprezentative, în funcție de culoarea ochilor.

Fie că sunt sau nu oglinda sufletului, culoarea ochilor spune o poveste și determină comportamente.

Același research ne arată că, în Romania, căutările pe Google relevă că pe primul loc în topul celor mai căutate culori de ochi se află ochii albaștri, urmați îndeaproape de cei verzi, căprui deschis și negrii.

Aceste căutări sunt puternic corelate cu tendințele în materie de achiziție a lentilelor de contact, unde Alexandru Alecu, CEO Videt.ro, transmite ca în top-ul celor mai achiziționate lentile colorate găsim cele lentilele verzi, cele albastre și pe cele gri.

Foto: By Kichigin /Shutterstock

Achiziționarea lentilelor colorate a devenit un trend în rândul a tot mai mulți tineri români care își doresc schimbări de look. Publicul care apelează la acest produs estetic s-a mărit.

Tot într-un număr mare se află și cei care optează pentru lentile colorate cu dioptrie, opțiunea fiind atractivă în special pentru cei care deja poartă lentile de vedere și sunt obișnuiți cu procesul de întreținere și curățare al acestora. La acest număr se alătură și purtătorii de ochelari, care testează această variantă pentru ocazii speciale, și nu numai.

Pentru că cererea de lentile colorate a crescut pe piața românească, iată trei factori care explică atracția pentru anumite culori și psihologia din spatele clientului care optează pentru acest produs estetic.

Printre motivele pentru care suntem atrași de unele culori de ochi, se numără faptul că: Sunt culori rare

Conform World Atlas, aproximativ 79% din populația lumii are ochii căprui închis, ceea ce o face cea mai comună culoare de ochi din lume.

În ordine descrescătoare se poziționează cei albaștri, cu un procent de 8-10%, urmat de nuanțele deschise de căprui sau căprui-verde care reprezintă 5% din populația globului și printre cele mai rare culori, ochii verzi, care reprezintă doar 2% din cele 7 miliarde ale lumii.

Cu toate acestea, în topul celor mai rare culori care reprezintă >>