Comunicat de presă

Datorită proprietăților sale caracteristice, IPL-ul sau lumina intens pulsată tratează o multitudine de afecțiuni cutanate, inclusiv vasculare – dintre care cele mai cunoscute sunt roșeața și telangiectaziile.

Pentru combaterea problemelor vasculare, Ipl-ul EFB beauté funcționează prin fotocoagulare selectivă. Lumina este transmisă prin piele către vasele de sânge și odată ce este absorbită de către acestea e transformată în căldură. Efectul termic are o acțiune de coagulare la nivelul pereților vasculari, ce ulterior vor fi eliminați natural în 5-6 săptămâni.

“Spre deosebire de terapiile laser, care folosesc impulsuri de mare intensitate cu aceeași lungime de undă, IPL-ul folosește impulsuri scurte cu lunginimi de undă diferite. Acest lucru micșorează efectul nedorit asupra tegumentului normal și reduce disconfortul și roșeața în timpul și după tratament. Această coagulare selectivă reduce riscul de purpură sau de pete roșii diseminate la nivelul tegumentului, reacție posibil întâlnită în cadrul tratamentelor laser”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Durata tratamentului

Fie că este tratată roșeața, talengiectazile sau venectaziile, eficiența tratamentului va fi mai mare cu cât vasele vizate sunt mai superficiale. Procedura IPL durează între 15 și 40 de minute, în funcție de localizare și de numărul vaselor afectate.

„Tratamentul zonei vizate necesită mai multe ședințe la interval de cel puțin patru-șase săptămâni. Vasele tratate devin mai putin vizibile în câteva săptămâni. E bine de știut, însă, că în cazul insuficienței venoase, exista sanse de recidiva si aparitie de noi vase pe parcursul anilor. Investigatii suplimentare, masuri generale si purtarea de ciorapi elastici, precum si interventii chirurgicale asupra vaselor profunde pot fi necesare in cazurile mai severe sau recidivamte.”, atenționează domnul doctor Laurențiu Vlădău.