Asadar, o crema eficienta destinata tenului trebuie sa: 

-sa constituie o pelicula protectoare pentru ten, atat in anotimpul calduros cat si in cel rece, avand in acelasi timp un efect emolient
-sa se potriveasca tipului de ten pe care este aplicata

-sa fie aleasa in functie de ingrediente si de gradul de toleranta manifestat

-in compozitia cremei sa intre substante care patrund nu doar in stratul superior al epidermei, ci si in straturile mai profunde, intretinand intens starea de sanatate si frumusete a pielii

-sa aiba un grad de testare complex, ceea ce implica si un risc alergologic minim

-sa incorporeze substante biologice active si sa faciliteze procesul de patrundere al acestora in piele
-sa fie obtinuta din ingrediente de cea mai buna calitate

O crema eficienta de fata nu trebuie sa:

-sa contina parfum in exces.

-sa fie expirata caci in acest caz ar putea duce la iritarea, descuamarea si inrosirea tenului sau ar putea cauza anumite alergii.

-sa contina substante chimice nocive precum Chloroacetamide / Acetamide, BHA, P-Phenylendiamine sau Methylparaben. Mai multe informatii despre substantele de care ar trebui sa ne ferim atunci cand optam pentru un produs cosmetic, poti afla accesand aceasta pagina.

-sa aiba printre ingrediente substante iritante sau toxice. In cazuri speciale, in tratarea acneei sau a anumitor afectiuni ale pielii precum cuperoza sau cicatrici, la recomandarea si sub examinarea medicului dermatolog sau al specialistului  cosmetician, este permisa utilizarea anumitor substante considerate periculoase, insa nu pentru o perioada indelungata de timp. Folosite prea des, intr-un context nepotrivit, substantele din cremele tratament pot cauza imbatranirea prematura a tenului.