Aparitia primelor riduri probabil ca a declansat o cursa furioasa pana la prima farmacie si achizitionarea multor creme, seruri si potiuni miraculoase care sa stopeze urmele trecerii inexorabile a timpului de pe chip. Aplicarea acestora si incercarea a numeroase exercitii faciale probabil ca te-au lasat dezamagita si resemnata. Ei bine, de fapt exista modalitati de a reduce aspectul ridurilor deja existente si de a preveni aparitia altora. In plus, sunt naturale si la indemana tuturor.


Inainte de a le aplica, imbunatateste-ti dieta cu legume si fructe, proteine de calitate din surse organice si grasimi sanatoase, care sa iti hraneasca pielea din interior spre exterior. Apoi incearca urmatorii pasi:

 

7 trucuri naturale care te vor ajuta sa arati mai tanara

Foto: Alena Brozova /Shutterstock


1. Consuma supa de oase


Supa de oase este bogata in aminoacizi, pietrele de temelie ale colagenului. Din acest motiv mai este denumita “botox lichid” si este bine sa o consumi zilnic. Ca sa o pregatesti, pune la fiert oase de vita sau de pui de la animale crescute natural cu legume de sezon, telina, morcov, ceapa si fierbe-le impreuna cateva ore, pana cand oasele incep sa se dezintegreze. In acel moment se elibereaza nutrientii care iti vor hrani pielea si o vor rejuvena. O poti consuma ca atare sau foloseste-o in supe, ciorbe sau ca baza pentru alte mancaruri.

 

2. Stai la soare (nu foarte mult!)


Se stie ca soarele este inamicul pielii, imbatranind-o. Insa nu vorbim acum de extreme. Este adevarat ca daca iti petreci mult timp afara, este bine si foarte indicat sa folosesti crème cu protectie solara inclusa, dar daca ii oferi pielii tale o mica doza de energie solara in fiecare zi, vitamina D sintetizata in mod natural iti mentine pielea sanatoasa (este adevarat ca poti lua suplimente cu vitamina D, dar este mai bine sa o sintetizeze organismul in mod natural). Prin urmare, pentru nu mai mult de 15 minute in fiecare zi, puteti renunta la crema cu FPS.

 

3. Mananca afine


Afinele contin antocianine, cu actiune antioxidanta impotriva radicalilor liberi si care iti protejeaza pielea de efectele nocive ale radiatiilor solare. De fiecare data cand mananci o mana de afine, e echivalent cu o aplicare a unei crème cu FPS.

 

4. Stai in cap


Acesta este un truc folosit de catre expertii in fitness. Daca stai in cap cateva minute in fiecare zi, iti vei creste circulatia la nivelul fetei, cu un efect nutritiv suplimentar si de eliminare a toxinelor care te fac sa arati ridata. Daca este o pozitie prea dificila pentru tine, stai pur si simplu intinsa in pat, cu capul lasat peste margine.