5 exercitii simple care ard calorii

Exercitiul ôLö

Exercitiul ôLö

1 / 5

Va asezati pe spate, cu fata in sus si va puneti mainile la ceafa. Picioarele sunt intinse, cu genunhii, gleznele si varfurile apropiate. Varfurile sunt deasemenea intinse in prelungirea piciorului. Ridicati picioarele astfel incat sa formeze un unghi de 90 de grade cu trunchiul. Aveti grija sa nu le departati, genunghii si gleznele sa ramana lipite. Le coborati apoi usor pana aproape de podea, insa fara a o atinge, dupa care repetati ridicarea. Faceti aceste ridicari de 20 de ori in 3 serii. Acest exercitiu este destinat in primul rand musculaturii anterioare a picioarelor, musculaturii abdomenului (in special zona inferioara a abdomenului), precum si iliopsoasilor si altor muschi ai bazinului.

Exercitiul ôEcherulö

Exercitiul ôEcherulö

2 / 5

Va intindeti pe spate si apropiati picioarele astfel incat gleznele si genunchii sa fie lipiti, iar bratele intinse pe podea deasupra capului. Ridicati picioarele tinandu-le lipite simultan cu ridicarea trunchiului si aducerea bratelor spre varful picioarelor. Veti lua astfel forma unui triunghi. Coborati picioarele, trunchiul si bratele pana in apropierea podelei, insa fara a o atinge, apoi faceti din nou ridicarile. Repetati exercitiul de 15 ori in trei serii. Exercitiul este destinat musculaturii coloanei, bratelor, gatului, abdomenului si picioarelor, fiind un exercitiu solicitant ce implica multe grupe musculare precum si coordonare.

Exercitiul ôFoarfecaö

Exercitiul ôFoarfecaö

3 / 5

Va asezati pe spate cu bratele pe langa corp si picioarele intinse. Va ridicati usor trunchiul astfel incat bratele sa fie orientate in fata, suficient cat sa le puteti folosi pentru echilibru. Picioarele le ridicati si le forfecati cat de amplu puteti, insa fara a atinge podeaua. Forfecarile le veti efectua cat mai rapid. Faceti exercitiul timp de 2 minute, in trei serii. Exercitiul este destinat musculaturii gatului, abdomenului, bratelor si musculaturii picioarelor, fiind un exercitiu ce arde multe calorii, actionand sinergic multe grupe musculare.

Exercitiul ôFluturasulö

Exercitiul ôFluturasulö

4 / 5

Va asezati cu palmele si genunchii pe podea. Spatele este drept, privirea inainte (nu trebuie sa stati cu capul in jos, ca si cum ar atarna). Unul din picioare il ridicati lateral pana cand formeaza un plan perpendicular pe cel al piciorului suport. Reveniti apoi spre pozitia initiala, insa fara a atinge genunchii, dupa care reluati ridicarea piciorului. Faceti 30 de ridicari cu fiecare picior in parte, in 3 serii. Exercitiul este destinat muschilor laterali ai trunchiului si coapsei.

 Exercitiul ôScorpionulö

Exercitiul ôScorpionulö

5 / 5

Va asezati cu palmele si genunchii pe podea. Unul din picioare are rol de suport, insa pe celalalt incercati sa il ridicati cat mai sus, spre tavan (luand aspectul cozii de scorpion), apoi coborati-l, astfel incat sa nu atingeti podeaua. Repetati exercitiul de 20 de ori cu fiecare picior, in 3 serii. Exercitiul este destinat muschilor inferiori ai spatelui, fesierilor si musculaturii posterioare a coapsei.

Sursa: Healthy.ro

Exercitiul ôLö
Exercitiul ôEcherulö
Exercitiul ôFoarfecaö
Exercitiul ôFluturasulö
 Exercitiul ôScorpionulö

Rezumat

Miscarea a ocupat intotdeauna loc de podium intre factorii care ajuta cel mai mult la arderea caloriilor. Daca nu reusiti sa va faceti timp pentru a merge la sala, va propunem 5 exercitii simple care ard caloriile si pe care le puteti face timp de 15-20 de minute in fiecare zi, dimineata si seara.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri