1 / 5

Tort de ananas cu cardamon

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort de ananas cu cardamon:

Ingrediente pentru blat ~ tava de 15 cm ~:

  • 50 grame faina integrala
  • 120 grame faina alba
  • 100-120 grame zahar brun
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 ml pulpa de ananas proaspat (nu din conserva)
  • 2 pastai cardamon (zdrobite)
  • 1 praf de sare
  • 1 ou de casa
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri cacao neagra olandeza
  • 30 grame fulgi de migdale
  • 30 ml ulei de rapita

Ingrediente glazura:

  • 125 grame crema branza Philadelphia
  • 100 grame crema branza Almette
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1-2 lingurite de miere
  • 4 lingurite fulgi de ciocolata


Mod de pregatire blat:

1. Se tapeteaza tava (detasabila) cu unt sau/ si cu hartie de copt.
2. Faina se cerne, se adauga sarea si bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine.
3. Ananasul proaspat, se curata de coaja si se taie felii. Cam 3-4 felii se taie cubulete si se pun in blender cu cardamonul macinat - care se scoate din pastai si se piseaza. Recomadabil ar fi sa nu folositi ananasul din conserva, este foarte indulcit, are conservanti si e pacat sa nu consumati ananasul proaspat care este sanatos, aromat, fara adaosuri si are intr-adevar gust de ananas spre deosebire de cel din conserva.
4. Oul se bate cu zaharul si cu extractul de vanilie, se adauga apoi uleiul si se amesteca.
5. Se toarna ananasul langa ou si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat cacaua cernuta si fulgii de migdale si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.
6. Cuptorul se incalzeste la 175 grade, se toarna compozitia in tava si se lasa la copt pentru 50 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii.
7. Dupa ce s-a racit, se scoate din tava si se sectioneaza pe orizontala, in doua felii.

Mod de pregatire crema de branza/ glazura:

1. Cremele de branza se amesteca cu extractul de vanilie, mierea si la final se adauga si fulgii de ciocolata. Nu am adaugat in plus zahar intentionat. Am vrut un tort fructos, usor si nu foarte dulce.
2. Crema se poate unge pe feliile de tort imediat pentru ca are tinuta si e consistenta.
3. Am uns feliile intre blaturi si restul l-am pus deasupra.
4. Tortul se decoreaza cu fulgi de ciocolata si bomboane in forma de ou.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri