Atunci cand te afli in impas in legatura cu un cadou potrivit pentru o ruda sau un prieten, cumpara-i produse gastronomice. Gandeste-te la ceva ambalat frumos, ceva cu gust deosebit si special care va fi consumat cu multa placere. Sunt o multime de exemple in magazine, mai ales acum, in perioada sarbatorilor. Poti sa pui alaturi servete de masa inspirat decorate sau alte decoratiuni.
              Mai ales de sarbatori este un gest atat de frumos si te poate umple de satisfactie sa donezi jucarii mai vechi ale copiilor tai. Este chiar un mod placut de a incepe un an nou, bucurand alti copii. In plus, asa vei reusi sa faci mult spatiu pentru jucariile noi pe care le vor primi cei mici, de la rude si prieteni. Nu iti ramane decat sa cauti pe internet un centru de caritate si sa pui in aplicare acest gest.
            Atunci cand iti pregatesti casa pentru primirea oaspetilor, asigura-te sa asezi la vedere, mai multe perechi de papuci de casa, pentru a le oferi musafirilor. Este un gest cu sens dublu. Pe de-o parte le sugerezi nonverbal sa isi scoata pantofii atunci cand intra in casa, si pe de alta parte le vei asigura invitatilor o sedere confortabila, in acei papuci comozi si caldurosi. Pentru a usura procesul, aseaza in apropierea intrarii si un scaun care le va fi de mar folos mai ales celor mai in varsta.

(foto: Linda N.)

            Instaleaza pe o masa stabila un puzzle imens, pentru a le da de lucru membrilor familiei veniti in vizita si pentru a atenua momentele de plictiseala sau timpii morti. Este frumos sa va petreceti timpul impreuna cu astfel de jocuri creative si este o alternativa pentru privitul indelungat la televizor. In plus puzzle-ul este accesibil tuturor.
               Pentru partenerul tau, poate ca cel mai important cadou este sa ii oferi atentie si sa il faci sa se simta iubit. Daca sa iesiti intr-o seara impreuna in oras ti se pare prea scump sau pur si simplu nu ai chef de o iesire, fa ca aceasta seara sa fie speciala acasa: cateva bauturi, o mancare mai deosbita si muzica in surdina + multa dragoste, iar seara se va transforma in cel mai frumos dar pentru persoana pe care o iubesti.
     

 Foto front: Shutterstock

 Foto main:  @paulapaulac