Nimic pe lumea aceasta nu se poate compara cu dragostea unei mame, cu tot ceea ce o mama face pentru copilul ei. Cititi o poveste cu morala care circula pe internet si pe care v-o dedicam cu drag in aceasta zi speciala de 8 martie:

  Valoarea unei mame

 

Dupa ce a ajuns la apogeul carierei sale, un barbat a simtit nevoia sa se revanseze fata de mama sa pentru tot ce a facut pentru el. Asa ca a intrebat-o: “Mama, ce pot sa iti ofer? Ce pot sa fac pentru tine? Vreau sincer sa te rasplatesc pentru toate sacrificiile pe care le-ai facut pentru mine si pentru toata dragostea pe care ai revarsat-o asupra mea.”

Mama s-a uitat surprinsa la el si a spus: “De ce te gandesti la una ca asta? Era de datoria mea sa o fac, nu trebuie sa ma rasplatesti. Chiar daca vrei, nu exista nicio modalitate pentru ca cineva sa-si rasplateasca vreodata mama.”

Foto: SvetlanaFedoseyeva / Shutterstock.com

In ciuda refuzului ei constant de a-i cere ceva, barbatul a continuat sa insiste. Pentru a pune capat discutiei, ea a spus: “Bine. Daca trebuie, atunci in noaptea asta dormi cu mine, la fel cum obisnuiai atunci cand erai un copil.” El a spus: “Este ciudat sa imi ceri acest lucru, dar daca te face fericita, o sa-l fac.”

De indata ce a adormit, mama s-a sculat si a adus o galeata cu apa. A turnat o cana plina cu apa pe partea lui de pat. Simtindu-se deranjat de umezeala de sub el, s-a mutat in somn pe partea cealalta a patului. Pe cand s-a facut el comod, mama lui a turnat o alta cana de apa si pe partea cealalta. In somn, barbatul a incercat sa isi faca culcus la picioarele patului. Mai tarziu, s-a trezit simtind ca si acea parte a patului era uda. S-a ridicat din pat si a vazut-o pe mama sa cu o cana in mana.


Manios, a intrebat-o. “Ce faci, mama? De ce nu ma lasi sa dorm? Cum crezi tu ca pot sa dorm intr-un pat ud?”

Mama a spus: “Am dormit cu tine cand ai udat patul noaptea. Ti-am schimbat scutecele si te-am mutat pe partea uscata a patului in timp ce eu am dormit pe partea uda. Ai vrut sa te revansezi fata de mine. Poti sa dormi, chiar si pentru o singura noapte, intr-un pat ud? Daca poti, inseamna ca te-ai revansat fata de mine.”