Tocmai ai aflat ca veti avea un baietel? Probabil te feliciti ca nu vei intra in tornada roz a sclipiciurilor, poneilor, printeselor Disney, papusilor Barbie, a lacrimilor si dramatizarilor si argumentarilor nesfarsite, a asortarilor obligatorii si a parului pus pe moate.


Din fericire, a creste un baietel este foarte asemanator cu a creste o fetita. Difera doar culoarea tornadei (albastra, desigur!) si ceea ce aspira in ea, in rest, este la fel de intensa si pe alocuri ravasitoare. Iata la ce sa te astepti:


1. Masini, trenulete, avioane, camioane… peste tot! 


Echivalentul poneilor roz cu sclipici in par.

 

2. Baietii sunt intr-o miscare perpetua


De dimineata de cand se trezesc, pana seara, cand cad rapusi de oboseala, baietii se misca non-stop. Nu te lasa inselata ca sta linistit prea mult timp cu jucariile la nisip. Nu trec mai mult de 2 minute si este catarat pe cel mai inalt tobogan, strigandu-te plin de incantare. Tot ce poti sa faci este sa lasi cartea aia buna acasa si sa-ti pui adidasii. Vei avea de alergat!

 

3. Harjoana este nelipsita


Nu este o surpriza asta. Potrivit studiilor, baietii sunt mai agresivi decat fetele, inca dinainte de a implini 2 ani. Specialistii cred ca testosteronul prenatal joaca un rol important in asta, si ca de fapt baietii sunt predispusi in mod subconstient sa se harjoneasca, pregatindu-se pentru ceva ce este mult mai probabil sa faca la varsta adulta: sa intre in confruntari fizice. Nici fetitele nu sunt ingerasi nevinovati. S-a demonstrat faptul ca ele lovesc, zgarie si musca de trei ori mai mult decat baieteii, pana intra in clasele primare, cand, din fericire (si preferabil), ambele sexe sunt educate sa-si rezolve conflictele in mod verbal decat cu pumnii. (=))))

  4. …ceea ce va duce la macar o vizita la urgente


Unde exista baieti care se zbenguie, se catara ori fac salturi ametitoare in/din pat, intotdeauna exista si riscul de accidentari. Desigur ca ai luat masurile potrivite de siguranta si ai pus colturi siliconate la mobila, dispozitive la sertare si usi, dar nu te invinovati prea tare daca se intampla ca pustiul sa aiba nevoie de cateva copci sau un aparat gipsat. Este un rit de initiere pentru orice mama de baiat.

 

Foto int: dezordine, camera copii; Credite foto: Photographee.eu / Shutterstock