Comunicat de presa


Inceputul toamnei vine la pachet cu o serie de activitati scolare si sportive care ii solicita pe cei mici. Pentru a avea rezultate bune si vitalitate si atunci cand programul este foarte intens, este important sa aiba o alimentatie de nota 10.

 

Tot mai multi parinti inteleg rolul unui program alimentar corect pentru a avea o performanta mentala la cote maxime, un studiu recent Nestlé NESQUIK relevand ca 72% dintre parintii romani includ in alimentatia copiilor gustarile dintre mese. Gustarile imbunatatesc capacitatea de concentrare si performanta fizica a copiilor. In timpul programului scolar, este cu atat mai important ca aceste gustari sa completeze mesele principale cu vitaminele si mineralele necesare unei dezvoltari armonioase.

  Cum poti prepara o gustare hranitoare si apetisanta?

 

Alege produse din cereale integrale pentru micul dejun, care contin vitamine din complexul B, vitamina C si minerale (fier, calciu). Gustoase si hranitoare, fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie diversificata, continand la randul lor fibre, dar si numeroase minerale si vitamine. Asigura-te ca pe parcursul zilei, cel mic consuma 2-3 fructe si nu uita de salatele colorate si garniturile de legume la mesele principale.

Foto Mic Dejun Copii_Shutterstock


“Nu exista un fruct sau o leguma ideala, dar fiecare completeaza alimentatia cu o matrice unica de nutrienti. Asadar, consumand o varietate cat mai mare de fructe si legume oferim organismului nutrienti esentiali, necesari unei dezvoltari armonioase a copiilor. In plus, cei mici vor fi incantati de multitudinea de culori din farfurie.”, spune Nicoleta Tupita, specialist in nutritie Nestlé NESQUIK.

Evident, o alimentatie echilibrata trebuie insotita de exercitii fizice regulate. Cel mai bine este ca activitatile fizice sa fie facute impreuna, pentru ca micutii sa le vada ca pe un obicei al intregii familii.


“Introducerea unor obiceiuri corecte de alimentatie la varste fragede poate avea efecte benefice pe termen lung asupra sanatatii copiilor. De aceea, este recomandat sa existe un program alimentar echilibrat si pe placul celor mici, care sa le asigure toti nutrientii necesari unei dezvoltari armonioase. In plus, copiii care fac sport (joaca din cand in cand fotbal, baschet, merg pe bicicleta sau fac orice alta activitate dinamica) sunt mai puternici, au un corp bine dezvoltat si pot face fata mai bine provocarilor, totul traducandu-se si printr-o performanta mai buna la activitatile scolare.”, adauga Nicoleta Tupita.


Cum ar trebui sa arate planul alimentar zilnic al unui copil activ? Mic dejun, pranz si cina, completate de 2 gustari hranitoare si pline de vitamine si cel putin o ora de exercitii fizice.


*Studiul a fost realizat de agentia de research Unlock, in mai 2013, prin metodologia Cati, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 300 respondenti cu copii intre 6 si 12 ani, provenind din mediul urban.
 


Foto homepage: Scoala, Ghiozdan_Shutterstock