In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

 

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

Obisnuinta sau ambivalenta in relatia de cuplu?


Ai experimentat senzatia ca te indragostesti de cine nu trebuie? Simti mai mereu ca partenerul tau nu se ridica la nivelul asteptarilor? Esti indragostita de cineva care nu te iubeste la randul sau?


Specialistii au identificat 4 tipare care ne impiedica sa gasim dragostea si fericirea pe care o meritam fiecare dintre noi.


Daca poti raspunde afirmativ la intrebarile de mai sus, este posibil sa te inscrii in categoria persoanelor dependente de dragostea partenerului insa cu o nota ambivalenta.


Ce inseamna a fi ambivalent?


Este de fapt o stare contradictorie pe care o traieste o persoana, prin activarea concomitenta a doua tendinte contrare fata de unul si acelasi obiect sau situatie. Persoana, resimte atat placere cat si neplacere, atat atractie cat si repulsie fata de partenerul de cuplu.


Ambivalentilor in relatia de cuplu nu le este greu sa se desprinda, lor le este greu sa depaseasca perioada si sa mearga inainte. Este posibil ca obisnuinta cu partenerul de cuplu sa-l determine sa actioneze si sa ramana in aceasta zona de confort, cu riscul de a nu se mai simti in pielea lor, de a nu se mai bucura ca la inceput de tot ce inseamana o relatie de dragoste.


Ei isi doresc cu disperare iubire, dar in acelasi timp sunt ingroziti de intimitate. Teama de nou ii impiedica de cele mai multe ori sa actioneze conform sentimentelor.