"... unul dintre cele mai uimitoare romane metropolitane ale timpurilor noastre! (...) Extraordinar."
The New York Times Book Review

"Taramul fagaduintei (Graceland) demonstreaza din plin ca Abani are energia, ambitia si compasiunea necesare pentru a crea un roman care contureaza si ilumineaza o societate complicata, dinamica si profund fracturata."
Los Angeles Times

"Taramul fagaduintei (Graceland) musteste de incidente, de la lumea interlopa din Maroko, la melodramele de familie ale clanului Oke. (...) Plin de energie si emotionant... Abani [este] un scriitor cu un fin simt al observatiei."
The Washington Post


CHRIS ABANI s-a nascut in 1966 la Afikpo, Nigeria, si este unul dintre cei mai cunoscuti poeti si prozatori nigerieni. La saisprezece ani a scris primul sau roman, Master of the Board, un thriller politic publicat trei ani mai tarziu, in 1985. Dupa publicare, a fost arestat sub acuzatia de tradare si conspiratie la lovitura de stat. De atunci, a mai fost inchis de doua ori, torturat si condamnat la moarte. A publicat patru volume de poezie, trei romane si doua volume de povestiri. Romanul Taramul fagaduintei (Graceland, 2004) a fost intampinat cu entuziasm si a primit numeroase distinctii critice.

Lucrare aparuta la Editura Niculescu