Nu cu mult timp in urma, daca vroiam sa vedem capodopere scurte, trebuia sa calatorim pe la festivaluri de film, sa punem mana pe compilatii DVD, poate sa avem norocul de a le vedea difuzate la TV sau, daca am fi fost incredibil de norocosi, sa le vedem difuzate la cinema, inaintea filmului de lung-metraj cap de afis, spune The Guardian.

Insa lucrurile s-au schimbat radical. Internetul a facut posibila imprastierea acestei culturi a filmului scurt, iar oameni talentati fac scurt-metraj cu mare entuziasm; acesti regizori produc filmulete indraznete, provocatoare si reusesc sa iti transmita un mesaj puternic intr-un timp foarte scurt.


In aceasta nota, folosindu-ne de bine-cuvantarile W.W.W. (world wide web), am vrea sa va atragem atentia asupra unui film scurt de animatie realizat de o tanara pe nume Kirsten Lepore; "Bottle" nu dureaza decat putin peste 5 minute, dar este foarte-foarte expresiv si va va emotiona prin simplitate.
 

Vizionare placuta:


 

Bottle from Kirsten Lepore on Vimeo.

Filmul a fost prezentat si in cadrul festivalului romanesc dedicat filmului de animatie Anim'Est, unde a a fost recompensat cu Premiul pentru cel Mai Bun Film Studentesc.

 

Update: Ca sa va prelungiti momentele frumoase in compania filmelor de animatie scurte, gasiti aici, o colectie de 25 de scurt-metraje "briliante".

 

Foto front: captura din filmuletul Bottle de Kirsten Lepore

 

 j.s.