Advertorial

“Visez fara incetare. Cat exist, vreau sa cant” - sunt cuvintele lui George Enescu, readuse la viata de cunoscutul actor Marcel Iures in clipul oficial de promovare a Concursului International George Enescu 2016 (3-25 septembrie, Bucuresti). George Enescu si-a dorit sa fie compozitor, in primul rand, si nu si-a abandonat nicio clipa visul de o viata. A visat si sa-i ajute pe tinerii artisti sa se afirme si le-a facut pe amandoua. Urmand exemplul lui Enescu, Concursul George Enescu 2016 invita la o recunoastere si sarbatoare a visurilor care ne duc mai departe. “Traieste-ti visul!” este provocarea pe care o lanseaza Concursul celor 174 de tineri artisti din intreaga lume inscrisi in competitie, precum si publicului care va participa la recitalurile si concertele de la Ateneul Roman pentru a-i sustine.
 

“Ca om care se bucura de muzica, as spune ca participarea unui tanar artist la Concursul Enescu este o incercare pentru care chiar merita sa traiesti! George Enescu este unul dintre compozitiorii care au facut cultura muzicala europeana mai bogata, nu mai vorbesc de cultura romaneasca. Enescu are o valoare de unicat. Asa ca sa iti incerci fortele sub o asemenea icoana reprezinta ceva in viata. “, a declarat pentru presa actorul Marcel Iures.

Clipul de promovare al Concursului Enescu 2016 poate fi vizualizat aici:

In total, 174 de tineri artisti au fost selectati sa intre in competitie timp de 22 de zile in cadrul editiei 2016 a Concursului International George Enescu. Acestia au fost selectati de juriul de specialitate dintr-un total de 317 de tineri inscrisi din 48 de tari, cu 40% mai multi fata de editia 2014 a Concursului. Concursul Enescu 2016 aduce de asemenea pe scena Ateneului Roman sase recitaluri extraordinare, ale unor muzicieni consacrati, membrii ai juriului, precum si ale castigatorilor editiei trecute a Concursului Enescu - tineri aflati in plina afirmare in cariera internationala. Concertul de Deschidere a Concursului Enescu 2016, precum si Finala de Pian sunt deja sold-out, in timp ce pentru celelelate evenimente se mai gasesc bilete, acestea fiind disponibile in reteaua Eventim. Preturile biletelor pentru Concursul Enescu 2016 variaza intre 40 si 50 de lei.