Totusi, cuvantul iluzie provine din latinescul "illudere", care inseamna „a rade de”, pentru ca intr-adevar, iluziile optice sunt o adevarata provocare la adresa creierului si ochilor nostri si de cele mai multe ori ne pacalesc si... ne amuza.

 In neurostiinta este admis faptul ca tot ceea ce experimentam este o "plasmuire a imaginatiei" noastre. Chiar daca senzatiile noastre par foarte clare si ca nu ne insala, ele nu reproduc in mod necesar realitatea fizica a lumii inconjuratoare.

Desigur, multe experiente din viata de zi cu zi sunt reflectate prin intermediul diversilor stimuli pe care ii receptam prin intermediul creierului, dar aceeasi maisnarie neuronala care interpreteaza inputurile senzoriale este de asemenea responsabila pentru visele noastre, deziluziile si pierderea de memorie, scrie Scientific America.

 

Iluziile ne demonstreaza faptul ca uneori, realitatea nu este ceea ce pare!

 

1.

Ce vezi in aceasta imagine?

Ok... probabil ca imaginea iti sugereaza un cuplu intr-o ipostaza erotica! In mod foarte interesant, insa, cercetarile au aratat ca cei mici, copiii nu vad aceasta scena fiindca ei nu au nimic in memorie care poate sa fie asociat cu aceasta imagine. Ei vad in aceasta imagine, delfini! Noua delfini negri.

Acum ca stii acest lucru, ii poti vedea? Daca nu, haide sa te ajutam. Uita-te la spatiul negru dintre capul ei, bratul drept si palma. Coada unui delfin este chiar in jurul gatului ei.


Sursa iluziei si explicatia: www.123opticalillusions.com