Comunicat de presa

 

Editura Cununi de stele va fi prezenta la Targul International de Carte Gaudeamus, ce se va desfasura in incinta Romexpo in perioada 23-27 noiembrie, intre orele 10:00-20:00.
Evenimentele organizate de editura:

– Amita Bhose, sora mai mare a lui Eminescu.
Prezentarea operei si personalitatii Amitei Bhose, Miercuri, 23 noiembrie, ora 18:30, Spatiul de evenimente, nivelul 7.70.
Invitata: doamna Maria Grapini

– Cum s-a facut de nu mi-am batut copilul, de
Carmen Musat-Coman. Lansare de carte. Joi, 24 noiembrie, ora 11:00, standul editurii – 354.
Invitata: doamna Anca Florea

– Soarele din prima zi, poezii de Rabindranath Tagore,
traducere din bengali de Amita Bhose. Lansare de carte. 25 noiembrie ora 17:00, Bursa de contacte, nivelul 7.70.
Invitat: domnul Dan Puric

– Dictionar de verbe sanscrit-roman, de Amita Bhose,
Manual de limba sanscrita, volumul II, de Amita Bhose. Lansare dubla de carte. 26 noiembrie, ora 13:00, standul editurii – 354.
Invitati: Elena Andronache, Carmen Musat-Coman, fosti studenti ai Amitei Bhose

 

**Cei mici ii vor putea scrie lui Mos Craciun si-i vor putea lasa scrisorile in cutia pe care acesta a incredintat-o editurii. In ultima zi a targului, 10 norocosi vor primi, de la Mos Craciun, cartile pentru copii – Lupii cantareti si Ciufulici - pe care acesta le-a lasat pentru ei la stand.

Cu bucurie, cu proverbe bengaleze, cu reduceri, zambet, soare in suflet, pe tot parcursul Targului de carte veti fi intampinati, la standul editurii – nr.354, nivel 7.70 – de catre Carmen Musat-Coman, directoarea editurii Cununi de stele, fosta studenta si colaboratoare a Amitei Bhose.

Va asteptam sa descoperim impreuna limba divina a zeilor – sanscrita, Soarele din prima zi, pe sora mai mare a lui Eminescu si cum se face de nu ne batem copiii!

Scurta prezentare a cartilor ce vor fi lansate in cadrul Targului International de Carte Gaudeamus 2011:

Soarele din prima zi. Primele poezii ale lui Tagore traduse direct din limba bengali, limba materna a poetului si a traducatoarei, Amita Bhose. Poezia indiana contemporana incepe cu Rabindranath Tagore. El schimba forma poeziei traditionale prin introducerea versurilor albe si a expresiilor aparent simple, prin continut insa poeziile sale raman – dupa propria-i afirmatie – romantice. Desi Rabindranath Tagore s-a considerat un „romantic innascut” exegeza indiana nu-l clasifica in nici o categorie. Pentru noi, urmasii lui, el nu face parte din nici o epoca literara, din contra, perioada in care a creat el este numita Rabindra-yuga, epoca Rabindra.