4 / 9

Truman Capote

Cine nu a auzit de "Mic Dejun la Tiffany's"? Truman Capote este scriitorul american care prin cartea sa a inspirat si scenariul filmului cu acelasi titlu, la fel de celebru, in care Audrey Hepburn face un rol memorabil.

Truman Capote este cu siguranta, unul dintre cei mai importanti scriitori americani ai secolului XX.  s-a nascut in septembrie 1924, la New Orleans. Dupa o copilarie petrecuta intr-un orasel din Alabama, se muta la New York, unde, la 17 ani, isi intrerupe studiile si se angajeaza la "The New Yorker"; curind, incepe sa-si publice povestirile in prestigioase reviste literare, iar in 1948 ii apare romanul "Other Voices, Other Rooms", care se bucura de un enorm succes si il impune in atentia criticilor ca pe una dintre cele mai mari sperante ale prozei americane.

Multe dintre scrierile sale fac obiectul unor ecranizari celebre, ceea ce ii consolideaza definitiv reputatia si, totodata, stilul: o combinatie irezistibila de nonconformism, ironie, rafinament psihologic si complexitate stilistica - Elefant.ro

 

Carti de Truman Capote pot fi cumparate din libraria online Elefant.ro

Daca ai citit Truman Capote, impartaseste cu noi, printr-un comentariu la acest articol, experienta lecturii.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri