1 / 12

Ce inseamna Fantasy?

Multi oameni se regasesc in genul Fantasy pentru ca foloseste metafore pentru a vorbi voalat despre probleme contemporane ale societatii, explica Diana Petrescu. Diana s-a specializat in analiza fenomenului popular culture si administreaza pagina de Facebook Pop Culture Diva, unde deconstruieste mesajele culturii populare actuale.

De exemplu,  spune ea, "in Lord of The Rings (Stapanul Inelelor), Tolkein a fost inspirat de evenimentele din timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Sa nu uitam niciun moment  ca acesti autori de fantasy ar trebui evaluati alturi de opera lor intr-un anumit context social si istoric.

De asemenea, in cazul autoarei J. K. Rowling,  seria Harry Potter a fost inspirata de experientele personale. Ceea ce este foarte important la genul fantasy este a construi un UNIVERS, pentru ca astfel fanii se vor simti inspirati si vor crea la randul lor povesti in cadrul aceluias univers, contribuind la perpetuarea genului". 

"As vrea sa subliniez si latura comerciala a literaturii fantasy", spune Diana Petrescu. "De exemplu, la momentul actual, Urzeala Tronurilor (Game of Thrones) este una dintre cele mai de succes serii ale acestui gen, deoarece autorul a lucrat in industria divertismentului timp de 40 de ani, a fost scenarist si astfel a adaptat mai multe tehnici din aceasta zona, pentru a scrie cartie, acum devenite foarte celebre".


Foto: Neftali / Shutterstock.com  - Lord of the Rings

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri