Comunicat de presa

„Cinci minute de ragaz” este prima carte pe care editura Cartea Copiilor o traduce din portofoliul scriitoarei Jill Murphy. Noua aparitie editoriala abordeaza un subiect important: cum ii facem pe copii sa inteleaga faptul ca parintii au dreptul ca uneori sa fie obositi, sa-si piarda rabdarea sau sa nu aiba chef de joaca.



Desi pare o poveste simpla, spusa pe un ton relaxat si invaluita in mult umor, „Cinci minute de ragaz” (Five Minutes Peace) reuseste sa explice celor mici ca este normal sa existe si perioade cand parintii lor nu sunt odihniti, nu mai au rabdare sau si-ar dori sa ramana singuri cu propriile ganduri. Cu alte cuvinte, un parinte are voie sa nu fie perfect, iar asta nu inseamna ca nu este un parinte bun.


Jill Murphy (n. 1949, Londra) este o autoare si ilustratoare de carti pentru copii din Anglia. A devenit cunoscuta datorita seriei de carti cu familia Trompa (The Large Family), in care cu imaginatie, subtilitate si foarte mult umor descrie viata de zi cu zi a membrilor unei familii obisnuite cu care se pot identifica nu numai copiii, ci si parintii.


Cartea „Cinci minute de ragaz” este recomandata copiilor intre 2 si 7 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro). La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este antologia „Poezii din copilarie”.