Durata: 130`
de João dos Santos Martins
in colaborare cu Ana Rita Teodoro, Clarissa Sacchelli, Daniel Pizamiglio, Filipe Pereira, Sabine Macher
Pian: Simão Costa
Lumini: Ricardo Campos
Sprijin in productie si difuzare: Circular Associação Cultural
Coproductie: Caixa Geral de Depósitos Foundation – Culturgest, Centro Cultural Vila Flor, CCN de Montpellier Languedoc-Roussillon in cadrul Life Long Burning finantat de Programul Cultura al Uniunii Europene
Rezidente: CCN de Montpellier Languedoc-Roussillon, Centro de Criação de Candoso, EIRA, Musibéria, O Espaço do Tempo
Sprijin institutional: Camara Municipal de Santarém / Teatro Sá da Bandeira – Santarém
 

In 2011, am avut sansa sa particip, intr-un cadru pedagogic, la interpretarea si repunerea in scena a spectacolului lui Yvonne Rainer, Continuous Project – Altered Daily (1970). La momentul acela, din procesul de lucru au aparut tensiuni care au fost materializate mai tarziu in performance-ul final: un proces de lucru transformat intr-o experienta estetica in care munca coregrafica era privita ca produs artistic. In acest proiect, dam continuitate acestei idei a coregrafiei ca tehnologie care verifica, activeaza si transforma relatiile dintre indivizi. Reintorcandu-ne la obiecte din istoria dansului, contexte si ideologii, urmarim sa reimprospatam si sa modificam modul in care coregrafia si dansul stabilesc sabloanele ideologice care analizeaza paradigmele dominante.

João dos Santos Martins

João dos Santos Martins s-a nascut in 1989, in Portugalia. A studiat dansul si coregrafia in numeroase institutii din Europa, iar din 2008 lucreaza ca performer si coregraf. A creat Le Sacre du Printemps (2013) cu Min Kyoung Lee si Masterpiece (2014). A colaborat in Tropa Fandanga (2014) cu Teatro Praga si in Retrospective cu Xavier Le Roy (2012-2014). In prezent, performeaza in Monument 0 (Haunted by wars 1913-2013) al lui Eszter Salamon si pregateste o noua piesa cu Cyriaque Villemaux, Self-titled, care va avea premiera in Portugalia in luna Octombrie a acestui an.

*Spectacolul contine nuditate si este nerecomandat persoanelor sub 18 ani

RVSP: contact@waspmagazine.com Telefon: (031) 1053143