Din 1922, cand o agentie americana de stiri i-a solicitat lui Heinrich Hoffmann o fotografie a lui Adolf Hitler - foarte putin cunoscut la momentul respectiv -, acesta a avut un rol important in viata fotografului din Munchen. Imediat dupa prima intalnire dintre cei doi, Hoffmann a devenit fotograful sau personal si l-a insotit in calatoriile cu scop propagandistic, la intruniri si congrese. Prin intermediul lui, Fuhrerul a cunoscut-o pe Eva Braun.

Dupa ce Hitler a preluat puterea, in 1933, Hoffman a fost prezent la intalnirile lui cu diversi sefi de stat, ca si la alte evenimente. El i-a fotografiat pe toti cei care l-au vizitat pe Hitler la Cancelaria Reichului sau la resedinta Berghof.

In insemnarile sale, Heinrich Hoffmann prezinta inceputurile Partidului Nazist, dar si persoanele si institutiile care detineau puterea in cel de-al Treilea Reich. Deoarece a fost prieten cu Hitler, autorul ne introduce si in viata privata a Fuhrerului. El infatiseaza un om ale carui stari sufletesti nu au fost intotdeauna cunoscute de mase, dar nici de cei din anturajul sau, fie ca erau politicieni sau militari.

 

Autor: Heinrich Hoffmann

 

 

Carte aparuta la editura Corint si disponibila pe elefant.ro

 

 

Foto homepage: Hitler, Shutterstock. Credite foto: IgorGolovniov / Shutterstock.com