Cea de-a XVI-a editie a Festivalului Filmului European incepe astazi, cu gala de la Cinema Pro, care va prezenta filmul lui Aki Kaurismäki, Le Havre, coproductie Finlanda / Franta / Germania, 2011 (Premiul FIPRESCI si Mentiune Speciala din partea Juriului Ecumenic la Festivalul International de Film de la Cannes, 2011).

 De 16 ani Festivalul Filmului European este locul in care stim ca putem vedea si altceva. Altceva decât oferta cinematografica de zi cu zi si altceva odata cu fiecare film in parte. Când lejere si captivante, când sobre si tulburatoare, deconcertante, seducatoare, filmele de la Festivalul Filmului European nu imita, nu se inscriu in sabloane, ci cauta, exploreaza, experimenteaza.


Ambasadorul onorific al acestei editii este regizorul Catalin Mitulescu, care a realizat clipul de promovare a Festivalului dupa un scenariu propriu:

Detalii suplimentare privind calendarul proiectiilor la editiile din fiecare oras, evenimentele speciale si participarea la votul pentru acordarea Premiului Publicului: www.ffe.ro; www.facebook.com/ffeRomania

Vezi mai departe principalele evenimente ale festivalului