In diferitele colturi ale lumii, albul detine diferite semnificatii, una mai interesanta ca alta. Conotatiile pe care aceasta non-culoare le capata sunt lasate, insa, in plan secund, in momentul in care vine vorba de amenajari interioare, albul dovedindu-se a se afla in tendinte de cateva sezoane incoace, iar o mare influenta in acest sens a avut-o, cu siguranta, stilul scandinav, un stil desavarsit, clar, de o frumusete aparte.

Statutul superior si imaginea
In amenajarile interioare, albul are capacitatea de a deschide un spatiu si de a-l aerisi. O incapere decorata in alb capata un efect de luminozitate, iar unul din avantajele acestei non-culori este faptul ca poate fi combinata cu orice culoare. Cu toate acestea, combinatiile cele mai recomandabile si populare, al caror rezultat este spectaculos, sunt: alb-negru, alb-rosu, alb-albastru, alb-verde, alb-violet. In ultimii ani, insa, s-a putut observa o precadere pentru decorurile albe, nemaitinandu-se cont de regula proportiilor, “60-30-10”, in care nuanta unificatoare, in care se incadreaza intregul decor, este folosita intr-o proportie de 60%, culoarea pentru punctele de interes reprezinta 30%, iar accentele decorative sunt redate intr-o proportie de 10%.

O incapere decorata in
Influenta pe care culorile o au asupra psihicului nostru a fost dovedita in diferite randuri de specialisti, tocmai de aceea paleta cromatica joaca un rol extrem de important intr-o amenajare. Daca iti doresti o locuinta aerisita, luminoasa, in care domina prospetimea, atunci opteaza pentru decoruri albe, pe care sa le animi cu pete de culoare.

Foto 1: Leather Sofas Online
Foto 2: Sweetpea & Willow

Un articol de Ana Marin