Alaturi de Craciun, Pastele este o sarbatoare extrem de importanta, iar pregatirile atat spirituale, cat si fizice pentru intampinarea acestuia ocupa un loc fruntas in lista noastra de prioritati. Sarbatorile pascale reprezinta ocazia perfecta pentru a fi mai aproape de familie si de prieteni, iar masa de Paste pare a fi cea mai buna modalitate de a-i reuni pe cei dragi. Tocmai din aceste motive, este important sa stii cum sa aranjezi masa, pentru a-ti impresiona invitatii.

Dupa ce te-ai asigurat ca numarul

Cu siguranta, vesela reprezinta elementul cheie in amenajarea unei mese festive. Daca acum cativa ani erau in tendinte farfuriile translucide, in prezent, acestea sunt inlocuite cu cele din portelan. Ele pot fi albe sau intr-o culoare contrastanta cu cea a fetei de masa. Este de preferat ca acestea sa fie simple, insa, daca esti adepta imprimeurilor, culoarea de fond este recomandabil sa fie alba. In momentul in care alegi culoarea veselei, trebuie sa iei in calcul ce accesorii vei folosi, pentru a crea o paleta cromatica unitara. Tacamurile se vor aseza dinspre exterior inspre interior, in ordinea felurilor de mancare pe care le servesti, lingura si cutitul amplasandu-se in dreapta farfuriei.

Intrucat, de aceasta sarbatoare, ouale
Nu uita ca in centrul mesei sa amplasezi un vas cu flori naturale, de sezon. In cazul in care ai optat pentru o fata de masa si farfurii albe, iar masa este suficient de mare, poti anima intregul aranjament, punand in mai multe sticle flori, pe care sa le sortezi dupa culoare. Nu in ultimul rand, pentru ca Pastele este sarbatoarea luminii, decoreaza masa cu lumanari, pe care le poti aseza in sfesnice sau in pahare de sticla, pentru vin.

Intampina Pastele cum se cuvine si reda atmosfera specifica sarbatorilor pascale, amenajand masa corespunzator, cu un minimum de efort.

Ana Marin