Cum sa ai o baie sic: 5 lavoare in tendinte

Lavoare incastrate

Lavoare incastrate

1 / 5

Lavoarele incastrate, care au ca suport console, se inscriu in tendintele acestui sezon. Consolele prezinta, de obicei, picioare curbate, amintind de mobilierul sculptural al perioadei baroce. Un astfel de lavoar se preteaza, in general, intr-o baie de dimensiuni mai mari, fiind o piesa de sine statatoare, dar care atrage atentia prin armonia liniilor si prin eleganta. Atunci cand alegeti consola, aveti in vedere ca aceasta sa fie realizata dintr-un lemn de calitate superioara si rezistent la umiditate.
Foto: Better Bathrooms

 

Lavoare cilindrice

Lavoare cilindrice

2 / 5

De cativa ani, lavoarele cilindrice sunt vedetele bailor moderne, remarcandu-se prin simplitatea lor si prin designul atragator. Acest tip de lavoar va conferi baii un aspect fresh, modern si elegant, in acelasi timp. Il puteti amplasa pe un blat mai gros sau pe un corp suspendat, simplu. Evitati lavoarele realizate din sticla, intrucat, din cauza apei calcaroase, tind sa ramana patate.
Foto: Duravit

 

Lavoare minimaliste

Lavoare minimaliste

3 / 5

Un alt lavoar care se afla in tendinte de cativa ani este cel paralelipipedic. Specific stilului minimalist, acesta se remarca prin liniile drepte, perfect conturate, simplitatea si puritatea acestui stil decorativ fiind aspecte ce pot transforma orice incapere intr-un spatiu spectaculos si monumental, in acelasi timp. Atunci cand optati pentru un asemenea lavoar, este recomandabil ca si mobila din baie si celelalte obiecte sanitare sa prezinte aceleasi forme geometrice.
Foto: Duravit

 

Lavoare organice

Lavoare organice

4 / 5

Adeptii stilului contemporan pot opta pentru un lavoar de inspiratie organica. Poate fi utilizat cu succes atat in baile de mici dimensiuni, cat si in cele mari, iar in ceea ce priveste stilul decorativ, se potriveste intr-o baie contemporana sau eclectica. O alternativa la tipul de lavoar din imagine este cel de dimensiuni reduse, ce se amplaseaza direct pe corpul de mobilier sau pe blat; formele sale neregulate, organice confera baii un aspect fluid si modern.
Foto: Better Bathrooms

 

Lavoare clasice

Lavoare clasice

5 / 5

In cazul in care preferati stilul clasic, pe cel rustic sau vintage, atunci va recomandam sa optati pentru un lavoar ceramic, prevazut cu picior, precum cel din imagine. Pentru a fi cat mai elegant, alegeti unul cu detalii decorative, de inspiratie victoriana. La o asemenea chiuveta, este extrem de importanta bateria, care trebuie sa fie realizata in acelasi stil decorativ.
Foto: Better Bathrooms

 

Lavoare incastrate
Lavoare cilindrice
Lavoare minimaliste
Lavoare organice
Lavoare clasice

Rezumat

Amenajarea baii presupune nu numai alegerea finisajelor si a pieselor de mobilier, ci si a obiectelor sanitare, implicit a lavoarului. Daca doriti sa va amenajati baia, aflati ce tipuri de lavoare sunt in tendinte.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri