5 elemente prin care poti transforma radical aspectul livingului

Corpuri de iluminat

Corpuri de iluminat

1 / 5

Atunci cand iti doresti sa schimbi aspectul livingului sau al oricarei alte incaperi, poti incepe cu corpurile de iluminat. Chiar daca, de multe ori, nu realizam, acestea au capacitatea de a-i conferi spatiului respectiv o imagine noua. Opteaza pentru o lampa de tavan supradimensionata, de tip candelabru ori pentru una cu abajurul din material textil, sau pentru mai multe corpuri cu forme diferite ori identice, dar pe care sa le amplasezi la inaltimi diferite.
Foto: HomeSense

Draperii si perdele

Draperii si perdele

2 / 5

Un alt element la care poti apela pentru a redecora livingul il constituie draperiile. Tendintele actuale permit alegerea oricarui motiv decorativ: dungi, motive florale, geometrice sau abstracte. In ceea ce priveste culorile, poti adopta combinatia ton-sur-ton (adica sa folosesti in camera mai multe tonuri ale aceleiasi culori) sau poti alege niste draperii intr-o culoare contrastanta cu cele din living.
Foto: Leekes

Perne decorative

Perne decorative

3 / 5

Nu uita de pernele decorative. Acestea reprezinta cea mai simpla metoda de a schimba aspectul unei incaperi, cu putini bani. Combina diferite materiale, imprimeuri si texturi si opteaza pentru culori vesele. Pentru a anima cat mai mult livingul, achizitioneaza perne de dimensiuni si forme diferite. Nu este o regula ca pernele decorative sa fie realizate din acelasi material ca cel al draperiilor; ai in vedere, insa, sa nu incarci prea mult incaperea.
Foto: Leekes
 

Tablouri

Tablouri

4 / 5

Daca ai un perete gol, atunci iti recomandam sa il decorezi cu tablouri. In prezent, nu mai sunt in tendinte cele pictate, ci acelea cu diferite mesaje sau imagini abstracte, printate. Alege mai multe tablouri, de forme si dimensiuni diferite, pe care sa le amplasezi arbitrar sau, in cazul in care iti doresti ca acestea sa fie la fel, grupeaza-le in numar de trei. De asemenea, stickerele decorative si tapetul sunt alte elemente la care poti apela pentru a reamenaja o incapere. Tapetul il poti aplica pe un perete sau doar pe o portiune din acesta.
Foto: Tesco AW12
 

Fotoliu

Fotoliu

5 / 5

Pentru a nu schimba toata mobila din living, achizitioneaza un fotoliu sau un taburet nou, intr-o culoare contrastanta cu cea a canapelei si a fotoliillor vechi si intr-o forma deosebita, astfel incat acesta sa devina punctul focal al incaperii. Daca bugetul nu iti permite, atunci retapiseaza un fotoliu mai vechi, cu un material cu un imprimeu vesel.
Foto: French Bedroom Company
 

Corpuri de iluminat
Draperii si perdele
Perne decorative
Tablouri
Fotoliu

Rezumat

Livingul este incaperea in care ne petrecem o mare parte din zi. Daca doresti sa reamenajezi livingul, dar nu vrei sa renunti la mobila pe care o ai, afla la ce elemente trebuie sa apelezi, pentru a-i schimba aspectul.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri