In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva trucuri la care poti apela pentru a scapa de petele de mancare si nu numai.



2. Suprafetele lipicioase cu care te-ai pricopsit in urma pregatirii mesei le poti curata cu ajutorul unei paste formate din detergent, o lingura de otet si una de bicarbonat de sodiu, in vreme ce grilajul gratarului il poti curata cu o compozitie formata din apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu.


3. Bulionul poate fi inlaturat cu usurinta daca aplici pe zona patata un amestec realizat dintr-o parte de glicerina si una de apa calda. Dupa o ora, spala suprafata respectiva cu putin detergent si apa.



5. Vinul rosu poate provoca probleme serioase, daca nu este inlaturat la timp. Urmele lasate pe pereti se curata cu ajutorul unei carpe imbibate in inalbitor, in timp ce acelea formate pe textile se inlatura cu vin alb.


6. Pentru a scapa de ciocolata, va trebui, mai intai, sa inlaturi surplusul. Pata ramasa va fi curatata cu apa calda si sapun, urmand a fi clatita cu apa rece.


7. Cafeaua joaca un rol important in viata multor persoane. Urmele lasate de aceasta le poti inlatura cu apa rece si sapun, iar de cele depuse pe cesti poti scapa daca le umpli pe acestea din urma timp de o zi cu otet.


8. In cazul in care covorul tau s-a murdarit si nu stii cum sa ii redai stralucirea, poti apela la un amestec format din apa si o lingura de bicarbonat de sodiu sau la unul format din doua parti de apa calda si una de otet alb.


9. Scapa de petele de suc de fructe cu putina zeama de lamaie si de cele d


10. Petele lasate de scrumul de tigara se curata cu apa si bicarbonat sau le poti inlatura cu o laveta pe care ai inmuiat-o in prealabil in otet alb.


Un articol de Ana Marin