Natura din jurul nostru se trezește în sfârșit la viată, așadar a sosit momentul să ne apucăm de treabă și să creăm o atmosferă de primăvară propria casă. Nu trebuie să căutați mult după inspirație, natura însăși poate reprezenta o sursă de inspirație și vă poate ajuta să realizați cele mai frumoase creații. Iată câteva idei simple pentru decorațiuni de Paște pe care le puteți face singuri.

Coroniță de Paște pentru ușă sau masă

Ștergeți praful de pe coronița de Crăciun și transformați-o într-un decor de Paște. Veți avea nevoie de nuiele din răchită sau salcie, coji de ouă( sau ouă de prepeliță suflate, care sunt mai mici și mai interesante din punct de vedere al culorilor), panglici, pene și alte materiale care să se potrivească gustului dumneavoastră. Mușchiul (dar atenție, nu este recomandat să îl luați din pădure - îl puteți cumpăra) și bucățile de scoarță de copac sunt, de asemenea, utile. In plus, veți avea nevoie de sârmă și de un pistol de lipit. Așezați mai întâi răchita sau mușchiul verde, apoi adăugați restul decorațiunilor.

Decorațiuni simple din coji de ouă

Nu trebuie să aruncați cojile! Acestea constituie o bază excelentă pentru decorațiunile de Paște. Pentru aceasta, spălați-le bine înainte de a le depozita, lăsați-le să se usuce și apoi puneți în fiecare coajă puțină vată sau puțin pământ în care plantați semințe de arpagic, grâu sau chiar orz. În câteva zile, plantele vor răsări iar cojile vor căpăta viață, astfel veți avea o decorațiune de primavara perfectă pentru sărbătorile pascale.

Vază minimalistă 

Poate că nu este nimic mai ușor decât să tai câteva ramuri de salcie(sau orice altă ramură) în timpul unei plimbări și să le pui într-o vază. În câteva zile, vor începe să se înverzească. Pentru ca atmosfera de Paște să fie cu adevărat perfectă, vă recomandăm să folosiți o panglică sau o sfoară de iută pentru a agăța câteva ouă decorate.

Desigur, florile clasice de primăvară, cum ar fi narcisele, zambilele sau lalelele, vor arăta, de asemenea, foarte bine într-o vază. Dar dacă preferați un decor pentru mai mult timp, optati pentru un ghiveci cu bulbi.

Sursa imagine: Ksenia Kovzolovych / Shutterstock.com

Ouă decorate în mod natural

Ouăle de Paște nu trebuie să fie neapărat pline de culoare. Chiar și ouăle decorate într-un stil minimalist pot arăta grozav. De exemplu, ați încercat să le decorați cu pene de pasăre? Penele pot fi lipite pe coajă folosind un lipici sau pot fi legate cu o sfoară subțire naturală. Așezați ouăle astfel decorate și câteva nuiele de răchită într-o vază sau puneți-le într-un bol cu grâu încolțit.

Dacă vă doriți mai multă culoare, în cămară vei găsi opțiuni pentru a vopsi ouăle cu ingrediente naturale. Cea mai clasică metodă este vopsirea cu coji de ceapă, veți obține o culoare roșie-maronie. Puteți folosi turmericul pentru a crea o nuanță de galben intens, iar sfecla roșie pentru a crea o nuanță roz. Puteți folosi, de asemenea, urzici, varză roșie și multe alte ingrediente.

Dacă nu aveți inspirație sau timp pentru a crea decorațiuni, puteți oricând apela la decorațiunile disponibile în magazine. Există o gamă variată, de la decorațiuni naturale și discrete până la cele foarte încărcate și colorate, depinde de gustul dumneavoastră ce veți alege.

Sursa imagine fr si main: Bogdan Sonjachnyj / Shutterstock.com