Pentru a maximiza spațiul, va trebui să facem alegeri de design care se pretează suprafețelor de mici dimensiuni. Dacă îți dorești un design aerisit și funcțional, ia în considerare aceste 4 metode prin care poți economisi spațiul din baie.

1. Profită de întreaga suprafață a încăperii

 

În general, atunci când amenajăm baia, ne gândim că va străluci de curățenie în permanență și va deservi strict scopurilor principale de igienă. Însă uităm că această încăpere este cea mai frecventată din locuință și că, adesea, devine locul de depozitare a hainelor, produselor de toaletă parțial folosite, cosmeticelor și, în general, a produselor pe care le dorim la îndemână pentru igiena de dimineața sau cea de seară.

Cea mai bună modalitate pentru a economisi spațiul din baie este să utilizezi locurile ce rămân nefolosite. Astfel, pereții pot servi drept suport pentru câteva dulapuri suspendate, în care poți depozita prosoape sau produse de toaletă.

Dincolo de faptul că sunt foarte practice și că se pot integra cu ușurință în decor, dulapurile suspendate pentru baie reprezintă o soluție excelentă, pentru că:

 

    ocupă puțin spațiu; oferă avantajul designului pe verticală; pot avea oglinzi integrate pe uși, pentru un plus de funcționalitate; oferă spațiu generos de depozitare; oferă posibilitatea unei mai bune întrețineri a faianței și a gresiei; pot fi integrate în orice stil de amenajare interioară.

 

În concluzie, dispunerea pe verticală a obiectelor de mobilier te va ajuta să economisești spațiu, iar montarea unui dulap de baie suspendat reprezintă cel mai bun exemplu de utilizare eficientă a spațiului din baie.

2. Alege obiecte ce îndeplinesc roluri multiple

 

În favoarea maximizării spațiului din baie, vei renunța, probabil, la decorațiuni, pentru a face loc obiectelor pe care le consideri indispensabile într-o astfel de încăpere. Însă, cu puțină inspirație, poți identifica soluții creative ce combină funcționalitatea și elementele decorative.

În loc de clasicul suport pentru prosoape, poți alege să amplasezi un raft din lemn, sub care să montezi un suport tip mâner, pe care să așezi prosoapele. În acest fel, pe raft poți așeza câteva obiecte decorative de efect, pentru a completa designul băii.

3.Valorifică spațiul de deasupra vasului de toaletă

 

De cele mai multe ori, atunci când amenajezi baia, te gândești că ți-ar prinde bine ceva mai mult spațiu de depozitare și optezi pentru un dulap tip „soldat”, în care așezi obiectele și produsele pe care nu le utilizezi zilnic și care, lăsate la vedere, ar arăta inestetic. O astfel de piesă de mobilier, deși funcțională, ocupă destul de mult spațiu, ceea ce nu te ajută, dacă nu dispui de o suprafață generoasă.

În schimb, ai putea să utilizezi spațiul de deasupra vasului de toaletă pentru a amplasa o etajeră cu două, trei rafturi nu foarte late, însă foarte practice. Poți așeza pe rafturi câteva coșuri decorative, în care să depozitezi rolele de hârtie, produsele de curățenie, un odorizant de încăpere sau alte obiecte de toaletă.

4.Organizează produsele pe categorii

 

Pentru a reduce dezordinea, păstrând, în același timp, la îndemână obiectele cele mai utilizate, trebuie să te concentrezi pe organizarea articolelor din baie. Cheia este să grupezi articolele esențiale de zi cu zi - produse cosmetice, articole de toaletă, lenjerie de baie, produse de curățenie și să le depozitezi astfel încât să păstrezi baia îngrijită și ordonată.

În dulapul de sub chiuvetă poți depozita produsele de curățenie, dulapul suspendat de lângă duș reprezintă spațiul de depozitare ideal pentru câteva prosoape suplimentare și articole de igienă personală, iar produsele cosmetice pot fi depozitate într-un coșuleț, pe raftul de lângă oglindă.

Cu cât vei organiza mai eficient produsele ce se regăsesc în baie, cu atât încăperea va părea mai aerisită și mai ordonată, iar suprafața băii va părea mai generoasă.

Pentru a utiliza eficient spațiul din baie, trebuie să alegi cu grijă obiectele sanitare și să amenajezi suficiente spații de depozitare. Aceste 4 metode te vor ajuta să profiți la maximum de spațiul de care dispui și să-ți transformi baia într-o încăpere funcțională și atractivă din punct de vedere estetic.

 

Sursă foto: Shutterstock.com/Gamespirit