Când locuiești într-un apartament sau într-o casă de mici dimensiuni, să mobilezi cu toate lucrurile de care ai nevoie și, în același timp, să obții un design impresionant poate fi o adevărată provocare. Soluțiile ingenioase pe care le găsești pentru a crea o locuință confortabilă și plăcută privirii, precum și rezultatul final îți pot aduce mai multă satisfacție decât dacă ai avea zeci de metri pătrați la dispoziție pentru amenajare.

Iată câteva trucuri de design care te pot ajuta să obții camere aerisite și să nu te abați de la stilul dorit.

Folosește oglinzi

Cel mai eficient truc pe care să îl ai în vedere când pornești în această aventură a amenajării casei este să folosești oglinzi. Acestea vor face spațiul să pară mai mare, mai luminos și mai aerisit. În plus, adaugă personalitate casei, fără a ocupa spațiu. O oglindă mare în dormitor, în care poți să vezi cum arăți din cap până-n picioare după ce ți-ai ales outfitul unei zile va fi nu doar practică, ci și un accesoriu de design care va da impresia unei încăperi mari. Fie că o amplasezi pe ușile șifonierului, fie că o pui pe tavan deasupra patului, efectul va fi același: o cameră mai mare din punct de vedere vizual și un stil decorativ plăcut.

De asemenea, băile sunt camere în care, de regulă, nu ai foarte mult spațiu pentru amenajare. Folosește oglinzi de baie cu lumina, pentru a păcăli privirea și a crea imaginea unui spațiu mai mare decât este, dar și pentru a te bucura de momentele în care realizezi rutina de beauty.

Nu în ultimul rând, poți pune oglinzi și în bucătărie. Mai multe astfel de obiecte mici, încadrate elegant pe perete, vor crea un design inedit în bucătărie.

Folosește inteligent fiecare spațiu

În spațiile mici, este util să folosești mobilierul vertical. Astfel, vei putea să depozitezi toate lucrurile esențiale: de la haine și suvenire până la cărți și jucării. Cu cât este mai vesel și mai luminos designul acestor obiecte de mobilier, cu atât vei obține rezultate mai bune.

Fiecare centimetru contează într-o locuință mică, așa că nu ezita să profiți din plin de fiecare detaliu arhitectural. De pildă, caloriferul de lângă fereastră poate fi mai mult decât atât. Investește într-o mască pentru calorifer, pune o pernă alături și creează-ți astfel un spațiu confortabil în care să îți bei cafeaua dimineața sau să citești câteva pagini din cartea preferată la finalul zilei.

Profită de lumină și folosește plante

Lumina joacă un rol important în crearea unui spațiu aerisit. Profită de lumina naturală și alege perdele și draperii transparente. Totodată, optează pentru o paletă de culori deschise pentru a lumina cât mai mult camerele. Nuanțele închise absorb lumina și, în cazul camerelor mici, lasă impresia unui spațiu în care nu poți să respiri. Așadar, pentru a crea un spațiu spațios și plăcut privirii, alege o schemă de culori monocromatice, astfel încât să nu segmentezi încăperea din punct de vedere vizual.

Totodată, pentru a crea un spațiu confortabil, este recomandat să folosești plante decorative. Acestea nu doar că vor înfrumuseța designul camerelor, dar vor contribui și la purificarea aerului.

În afara alegerilor de design pe care le faci, este necesar să păstrezi întotdeauna ordinea în casă. În spațiile mici, orice deranj este mult mai vizibil și limitează suprafața.

Sursă foto: Spaskov /Shutterstock