Toamna, anotimpul culesului si al culorilor intense, reprezinta perioada in care se realizeaza amenajari peisagere si in care se pregateste gradina pentru sezonul urmator. Desi acest anotimp reprezinta sfarsitul verii, lucrarile care se fac in gradina in aceasta perioada a anului vizeaza nu numai procesul de intretinere a acesteia, ci si aranjarea sa, existand foarte multe plante rezistente la conditiile climatice ale toamnei, care se pot planta pentru a infrumuseta si anima gradina.

In primul rand,
In aceasta perioada, gazonul are un ritm de crestere mai lent. Pentru a-l pregati pentru anotimpul rece,  se va tunde cat mai scurt si i se vor aplica fertilizatoare specifice sezonului rece. Copacii nu trebuie ignorati nici ei; crengile uscate vor fi inlaturate. Inainte de a tunde copacii, trebuie sa va ganditi la forma pe care doriti sa o obtineti. Cu ajutorul unei foarfece, indepartati lastarii si crengile care se incruciseaza si care le sufoca pe celelalte. Copacii decorativi care sunt, in general, mai sensibili, se vor acoperi cu o folie protectoare, ce ii va apara de inghet, iar in cazul pomilor tineri si fragili, li se vor imprejmui trunchiurile cu un gardulet. In cazul in care aveti in gradina vita de vie, nu uitati sa le taiati crengile. Gardului viu i se poate da mai bine forma dorita in aceasta perioada, decat in sezonul cald.

Inceputul toamnei
Daca doriti sa ii conferiti gradinii un aspect elegant, atunci puteti vopsi tot in acest interval de timp tulpinile copacilor, chiar daca acest pas se efectueaza, in general, primavara. Daca acest anotimp nu este ploios, udarea gradinii se va face cu precautie. Nu in ultimul rand, in cazul in care aveti statuete si vase decorative in gradina, nu uitati sa le acoperiti sau sa le mutati la adapost, pentru a nu se crapa sau sparge.

Foto 1: Bubbledrum
Foto 2: Haddonstone

Aboneaza-te la Newsletter-ul Garbo, pentru a afla mai multe informatii despre casa si gradina